Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Val de căldură peste România. Cât de mult cresc temperaturile în următoarele zile. Avertismentul meteorologilor

Soare canicula

Publicat

Val de căldură peste România. Temperaturile cresc peste 30 de grade în următoarele zile și vor ajunge aproape de pragul de 40 de grade. Meteorologii avertizează asupra unei mase de aer cald ce se va manifesta, în unele zone, până la finalul lunii.

După perioade cu furtuni sau ploi torențiale și căderi bruște de temperatură, urmează o perioadă caldă. Vor fi valori de caniculă în special în sud-est și est.

Temperaturile vor urca până la 31-32 de grade în Transilvania și Banat, 34 de grade în Moldova. În sud și sud-est vor fi între 33 și 38 de grade.

Valul de aer tropical începe să se manifeste de vineri, 7 iunie. Însă cel mai cald va fi în perioada 10-13 iunie.

Vor mai fi și perioade cu furtuni. Sunt prognozate și variații mari de temperatură, de 5-8 grade, de la o zi la alta.

”Avem un debut de vară 2024, cu o vreme deosebit de caldă, mai ales în partea de sud, sud-est și est a țării. Şi nopțile vor fi caracterizate de valori în creștere, 10-19 grade, deja ne apropiem de o noapte tropicală la valoarea de 20 de grade Celsius, dar în același timp, nu vor lipsi local și fenomenele de instabilitate atmosferică.

Așadar, ne așteptăm, după cum arată și estimările pentru prima lună de vară, ca aceasta să înregistreze în fiecare săptămână, în medie, temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit”, a spus directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3

Vremea până la finalul primei luni de vară 2024. Temperaturi mari și perioade cu furtuni. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Vremea în săptămâna 10-16 iunie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice și centrale.

Excepție vor fi extremitățile de vest, de sud și de sud-est a țării, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

Vremea în săptămâna 17-23 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea de vest a țării. În rest, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 24 iunie – 1 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax