Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vremea până la finalul primei luni de vară 2024. Temperaturi mari și perioade cu furtuni. Prognoza meteo pe patru săptămâni

Publicat

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a actualizat, marți, prognoza de vreme pentru următoarele patru săptămâni, până în 1 iulie.

Vor fi perioade cu vreme mai caldă decât de obicei, pentru prima lună de vară. Acestea vor alterna cu zile în care vor fi furtuni sau ploi torențiale.

De obicei, iunie este cea mai bogată în precipitații dintre toate lunile anului. Prima lună calendaristică de vară este caracterizată, în general, printr-o alternanţă a zilelor însorite şi călduroase cu cele ploioase şi reci, potrivit ANM.

Vremea până la finalul primei luni de vară 2024. Val de aer tropical

Un val de aer tropical se va resimți până în 10 iunie.

”Dacă la nivelul temperaturilor orare consemnăm valori la amiază de până la 33, posibil 34 de grade, deja dacă ne uităm pe harta temperaturilor resimțite local în partea de sud-est, ne apropiem de pragul caniculei, cu 34-35 de grade Celsius.

Şi nopțile vor fi caracterizate de valori în creștere, 10-19 grade, deja ne apropiem de o noapte tropicală la valoarea de 20 de grade Celsius, dar în același timp, nu vor lipsi local și fenomenele de instabilitate atmosferică.

Vremea în Transilvania și în țară în perioada 3 – 16 iunie: Zile furtunoase, dar și zile caniculare. Prognoza meteo PE REGIUNI

Așadar, ne așteptăm, după cum arată și estimările pentru prima lună de vară, ca aceasta să înregistreze în fiecare săptămână, în medie, temperaturi mai ridicate decât în mod obișnuit”, a spus Elena Mateescu, directorul ANM, la Antena 3.

Din a doua parte a săptămânii și în weekend vor fi valori la umbră de 35 de grade (în sud, sud-est și vest), ceea ce înseamnă deja pragul unei zile de caniculă, potrivit sursei citate.

Vremea în săptămâna 3-9 iunie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Acestea vor avea abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sudice și sud-estice.

Regimul pluviometric va fi local excedentar în extremitatea de nord-vest a țării. În rest va fi în general deficitar, mai ales în zona Carpaților Orientali.

Vremea în săptămâna 10-16 iunie

Temperaturile medii vor fi mai ridicate decât cele normale pentru acest interval în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în regiunile nordice și centrale.

Excepție vor fi extremitățile de vest, de sud și de sud-est a țării, unde regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal.

Vremea în săptămâna 17-23 iunie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări, dar mai ales în regiunile sudice.

Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în jumătatea de vest a țării. În rest, vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval.

Vremea în săptămâna 24 iunie – 1 iulie

Mediile valorilor termice se vor situa peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar mai ales în regiunile sudice.

Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va avea o tendință deficitară în cea mai mare parte a țării.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax