Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită. Până când vor putea fi utilizate. Anunțul ministrului Adrian Câciu

Publicat

contor curent gaz

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită. Anunțul a fost făcut de ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Adrian Câciu.

Cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie le vor putea utiliza și peste iarnă.

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită până la data de 31 martie 2024. Acestea pot fi utilizate pentru plata facturilor până la primăvară.

Inițial, termenul era de 31 decembrie 2023. În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene, a fost obținut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie.

”Am prelungit valabilitatea voucherelor de energie până la 31 martie 2024. Am formalizat adoptarea acestei măsuri, astfel încât beneficiarii, familiile vulnerabile, gospodăriile vulnerabile să poată să plătească facturile la energie din aceste vouchere până la 31 martie 2024. Termenul iniţial era 31 decembrie 2023″, a precizat Câciu.

Ajutoarele primite pe cardurile de energie pot fi utilizate pentru a achita facturi la energie electrică, energie termică furnizată în regim centralizat, gaze, dar și pentru orice alte materiale de încălzire ce pot fi utilizate la încălzirea locuințelor.

Persoane care pot beneficia de ajutoarele pentru facturile la energie/încălzirea locuinței

Pot beneficia de ajutoarele pentru facturile la energie/ încălzirea locuinței următoarele categorii de persoane vulnerabile:

  • pensionarii cu vârsta egală sau mai mare de 60 de ani și cu venituri lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei
  • pensionarii cu pensie de invaliditate, cu venituri lunare realizate mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele (copii și adulți) încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, cu venituri proprii lunare mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei, în conformitate cu Legea nr. 277/2010, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
  • familiile și persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul social, în condițiile Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare.

În cazul în care la un loc de consum domiciliază sau au reședința mai mulți beneficiari de sprijin, ajutorul pentru compensarea prețului la energie se acordă o singură dată pe loc de consum, cu condiția ca locul de consum să coincidă cu domiciliul/ reședința beneficiarului de sprijin.

Condițiile detaliate de acordare a acestor ajutoare sunt reglementate de OUG nr. 166/2022, cu modificările și completările ulterioare, publicată – AICI.

Cum se pot plăti facturile cu banii disponibili pe cardurile de energie

Beneficiarii pot plăti facturile cu banii disponibili pe cardurile de energie:

  • direct la poștaș
  • la orice oficiu poștal din mediul urban sau la oficiul poștal în raza căruia își are domiciliul beneficiarul, în mediul rural
  • online, prin intermediul aplicației informatice a Companiei Naționale Poșta Română.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax