Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Valabilitatea Certificatului COVID prelungită până la 30 iunie 2023. În ce țări din Europa documentul mai este încă obligatoriu

Publicat

Parlamentul European a votat prelungirea valabilităţii certificatului COVID cu încă un an, până la 30 iunie 2023. Comisia Europeană a cerut şi includerea anumitor teste antigen pe lista testelor în baza cărora poate fi emis certificatul verde.

O altă propunere are în vedere ca certificatele de vaccinare să menţioneze numărul total al dozelor administrate în orice stat membru al UE, nu doar în ţara emitentă a certificatului, întrucât uneori apar astfel de neconcordanţe pe certificatele persoanelor care nu duc până la capăt toată schema de vaccinare în aceeaşi ţară.

De asemenea, Comisia Europeană propune ca certificatele de vaccinare să poată fi emise şi persoanelor care participă la testele clinice, măsură ce „are ca obiectiv susţinerea dezvoltării şi evaluării continue a vaccinurilor anti-COVID-19”.

„Virusul încă circulă, este prevalent în UE şi trebuie să fim pregătiţi pentru noi creşteri (ale numărului de infectări) în a doua jumătate a anului sau pentru apariţia unor noi variante ale coronavirusului”, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene, Christian Wigand.

În România, certificatul COVID nu mai este obligatoriu, fiind eliminat odată cu expirarea stării de alertă, în martie 2022. Totuşi, este recomandată folosirea sa la intrarea în ţară. O altă ţară care a eliminat restricţiile şi obligatitivatea prezentării unui certificat verde este Grecia. Măsurile au fost ridicate pe 1 mai şi sunt valabile pe durata sezonului estival.

În ce țări din Europa mai este nevoie de Certificat COVID

Spania este una dintre ţările care nu au renunţat încă la certificatul verde.

Pasagerii care intră în Spania pe cale aeriană sau maritimă (cu excepţia minorilor de până la 12 ani şi a pasagerilor aflaţi în tranzit internaţional) trebuie să prezinte, în mod obligatoriu, unul dintre următoarele documente:

  • certificatul COVID
  • formularul de control sanitar QR SpTH (introducând manual datele certificatului de vaccinare), scrie adevarul.ro.

Portugalia este în stare de alertă până la data de 31 mai 2022. Astfel, nici în această ţară nu s-a renunţat la certificatul COVID, iar pasagerii trebuie să-l prezinte la intrare.

În Turcia este necesară completarea formularului de intrare în ţară şi prezentarea certificatului COVID. În cazul lipsei documentului, persoanele sunt nevoite să stea în carantină timp de două săptămâni.

Nici în Franţa nu s-a renunţat la certificatul COVID, acesta fiind necesar pentru a dovedi vaccinarea. Ţara se află într-un regim de tranziţie privind ieşirea din starea de urgenţă sanitară, până la data de 31 iulie 2022.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate


Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax