Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Valoarea tichetelor de masă ar putea fi majorată la 30 de lei. Se pregătesc noi măsuri de protecție pentru firme și populație

Publicat

tichete de masa

Valoarea tichetelor de masă ar putea fi majorată la 30 de lei de la 1 iunie, ceea ce ar însemna un plus de 216 lei lunar pentru fiecare angajat. PSD propune majorarea valorii tichetelor de masă de la 1 iunie la 30 de lei, valoarea actuală fiind de 20,17 lei.

În prezent, pentru 22 de zile lucrătoare, tichetele echivalează cu suma de 443,74 lei. Ca urmare a majorării, ele vor totaliza 660 de lei. Măsura ar fi destinată să compenseze creştereile de preţuri la alimente.

UPDATE: Valoarea tichetelor va fi majorată

Este vorba despre o majorare de valoare a tichetelor de masă de la 20,17 lei, la 30 de lei. De asemenea va fi majorată și norma de hrană din spitale de la 11 lei, la 20 de lei.

Vouchere pentru persoane cu venituri reduse

De asemenea vor fi pregătite vouchere pentru persoane cu venituri reduse. Este vorba despre vouchere ce vor fi date odată la două luni, vouchere cu valoare de aproximativ 50 de euro, (undeva la 250 de lei). Beneficiarii vor putea cumpăra doar alimente de bază. Iar beneficiarii vor fi cei din familii cu venituri mai mici de 600 de lei lunar.

Prin acordarea acestor vouchere va fi un impact bugetar de 690 de milioane.

Mai mult de atât vouchere vor mai putea primi și familiile monoparentale cu venituri sub 2000 de lei. Persoanele asistate social, persoanele cu dizabilități, persoanele cu venituri mai mici de 1.500 de lei, dar și cei salariul minim pe economie.

Intâlnire Ciucă – Câciu la Palatul Victoria

Premierul Nicolae Ciucă s-a întâlnit astăzi la Palatul Victoria, cu ministrul Finanţelor, Adrian Câciu, pentru a stabili noi măsuri de protecție care să fie adoptate de guvern în perioada următoare.

Cei doi demnitari  evalueză resursele necesare implementării noilor măsuri economice şi financiare pentru protejarea populaţiei şi economiei româneşti, informează Biroul de presă al Guvernului.

Surse din PSD citate de Digi24 spun că social-democrații vor să propună majorarea tichetelor de masă la 30 de lei de la 1 iunie.

În schimb, un deputat PNL a anunțat pe Facebook că de fapt premierul Ciucă este cel care a avut ideea creșterii valorii tichetelor de masă.

„Văd în presa românească o știre, cum că PSD vrea să mărească valoarea tichetului de masă, informație neasumată, ci venită pe surse, ceea ce arată nimicnicia unor oameni.

Propunerea de mărire a valorii tichetului de masă aparține Premierului Nicolae Ciucă, care într-o discuție privată, cu subsemnatul, pe 29 martie a spus, citez ,«Domnule, aș vrea să propun Coaliției dublarea valorii tichetului de masă, deoarece cheltuielile au crescut și pentru angajații români, cei care aduc plus valoare în România!»

Prim Ministrul susține creșterea valorii tichetelor de masă de la 20,17 lei cât este acum, la o valoare care poate fi suportată de către bugetul de stat.

Dragi colegi, lucrăm împreună pentru bunăstarea românilor, nu suntem la «Crosul Tineretului», cine ajunge primul la linia de sosire .

Prim Ministrul nu dorește ca tichetele de masă să mai fie imaginea sărăciei!

Pentru că adevărul contează!”, a scris deputatul PNL Gigel Știrbu.

Când va fi prezentat pachetul de măsuri sociale pentru populație

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că săptămâna viitoare social-democrații vor prezenta un pachet de măsuri sociale, după discuții cu partenerii din coaliția guvernamentală.

Printre aceste măsuri, potrivit șefului social-democrat, se numără:

acordarea de vouchere sau bonuri de masă în valoare de 50 de euro la fiecare două luni pentru categorii defavorizate. Banii pentru ajutorul social ar putea veni din fonduri europene din exercițiul financiar anterior (2016-2020), mai spune Ciolacu.

Citește și Vouchere de 250 de lei, la două luni – ajutor de la stat pentru românii cu venituri reduse. Măsura ar putea fi aplicată din mai

Sunt evaluate resursele resursele necesare implementării unor măsuri economice şi financiare pentru protejarea populaţiei şi economiei româneşti, având în vedere impactul războiului din Ucraina și creșterile galopante de prețuri din ultima perioadă.

În pachetul de sprijin pentru români, mai este propusă și o schemă de ajutor de stat pentru decontarea preţului final la carburanţi pentru operatorii economici care efectuează transport rutier.

Condiţia pentru decontare este ca alimentarea cu carburanţi să fie făcută pe teritoriul României, au precizat surse din PSD pentru News.ro. Impactul bugetar ar fi de 50 milioane de lei (cu posibilitatea suplimentării), pentru decontarea a 50 de bani/litru de carburant.

Categoriile de transportatori vizate sunt: transportul de mărfuri pe cont propriu, transportul de mărfuri pentru alte persoane, transportul de persoane regulat sau ocazional (inclusiv transportul local public de persoane).

1.500 de firme ar beneficia de acest ajutor, potrivit social-democraţilor.

PSD mai propune, în pachetul de măsuri pentru susţinerea nivelului de trai al românilor cu venituri mici, acordarea de vouchere de 50 euro la fiecare 2 luni, pentru 6 alimente de bază, precum şi vouchere pentru elevii din familiile sărace, de 30 euro lunar, pentru 7 luni, pentru achiziţionarea de alimente, rechizite şi haine.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax