Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Vânzarea fabricii HS Timber Productions Sebeș, fosta Holzindustrie Schweighofer, APROBATĂ. Prețul plătit de Ziegler rămâne secret

Publicat

Vânzarea fabricii HS Timber Productions Sebeș către grupul german Ziegler, anunțată pe 18 aprilie, a fost aprobată de autoritățile competente au transmis reprezentanții companiei.

Odată cu încheierea tranzacției de astăzi, vânzarea acțiunilor a fost finalizată cu succes. Părțile au convenit să nu dezvăluie prețul de cumpărare.

Contractul a fost semnat pe 14 aprilie 2023, dar tranzacția nu se poate finaliza fără acordul Consiliului Concurenței.

Grupul Ziegler va prelua, de asemenea, echipa cu experiență existentă din Sebeș. Gatereul din Sebeș a fost primul loc de producție al Grupului HS Timber din România.

„Am dori să ne exprimăm recunoștința pentru performanța remarcabilă a angajaților din Sebes în ultimii 20 de ani”, spune Gerald Schweighofer, CEO al HS Timber Group. „Suntem bucuroși că am găsit o afacere de familie de succes care va continua producția de cherestea de la fața locului și va extinde afacerea.”

Cine sunt nemții care au cumpărat fabrica din Sebeș a HS Timber (Holzindustrie Schweighofer). Construiesc case de lemn

HS Timber Group operează în continuare o fabrică de cherestea și o fabrică de plăci, precum și o producție de stâlpi și grinzi în alte locații din România.

Alte fabrici de cherestea sunt situate în Germania și Finlanda. Cu alte șantiere în construcție, grupul își continuă cu succes expansiunea globală.

Stefan Ziegler, proprietar și CEO al Grupului Ziegler, este entuziasmat de noul membru al grupului de companii și de antreprenorul din spatele acestuia:

„Faria de cherestea din Sebeș a fost punct de plecare pentru succesul HS Timber Group, pe care domnul Schweighofer l-a construit cu mult antreprenoriat și viziune!

Vrem să continuăm această poveste de succes.Sunt cu atât mai mulțumit de decizia de a ne vinde acest site, deoarece dorim sa dezvoltam strategic situl cat si grupul meu de firme.Fideli filozofiei „De la copac la casa”, piata autohtona ar trebui sa beneficieze, pana la crearea unui spatiu de locuit durabil direct in fata locului!”

Locatia în centrul României este o completare ideală pentru divizia de gatere a Grupului Ziegler, cu unitățile de producție existente în Germania și Suedia.

Pe lângă materiile prime de înaltă calitate, operațiunea gaterului, care va funcționa în viitor sub denumirea ZG Timber Sebes SRL, oferă condiții optime pentru activitățile de cumpărare și vânzare ale grupului, mai ales datorită amplasării centrale.

Stefan Ziegler așteaptă cu nerăbdare începerea operațională cu cei peste 650 de noi angajați de la noua locație:

„Deja aștept cu nerăbdare să lucrez cu angajații români, a căror mândrie și bucurie este lemnul local și cu care aș vrea să împărtășesc entuziasmul meu pentru materia primă!”

Având grupul Ziegler ca proprietar, locația urmează să fie consolidată în continuare. Rădăcinile puternice de pe piețele interne care au existat întotdeauna vor juca un rol central în dezvoltarea ulterioară.

Cine este Ziegler Group

Ziegler Group a cumpărat Holzindustrie Schweighofer Sebeș ca vânzare de părți sociale. Detaliile achiziției nu sunt deocamdată publice.

Compania a anunțat că preia și cei aproximativ 650 de angajați de la Sebeș.

Dacă în 2019 compania avea vânzări de 319 milioane de euro, în 2022 a reușit să depășească un miliard de euro.

Estimările pentru 2023 sunt de 1,3 miliarde de euro și respectiv de 1,6 miliarde pentru 2024.

De asemenea, compania estimează ca în 2024 să aibă 4.000 de angajați față de 2.700 câți avea în 2022.

Despre HS Timber Group:

HS Timber Group este o companie tradițională de prelucrare a lemnului cu rădăcini austriece și puternice în Europa Centrală și de Est.

Compania prelucrează cherestea în Germania, Finlanda și România și furnizează clienți industriali din întreaga lume.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax