Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Varianta Delta ar putea încheia prematur sezonul de relaxare european. ECDC: Până în august, răspândirea va ajunge la 90%

Publicat

Varianta Delta a coronavirusului, identificată pentru prima oară în India, se răspândește cu rapiditate în Europa. Cea mai infecțioasă variantă descoperită până în prezent, tulpina Delta este deja dominantă în Marea Britanie, iar oamenii de știință prezic că se va răspândi rapid în Europa, relatează Politico

Cea mai gravă situație este în Regatul Unit, unde varianta Delta este dominantă deja de mai multe săptămâni, eliminând varianta dominantă anterioară, Alfa, cunoscută și ca varianta britanică în trecut.

Conform datelor autorităților britanice, între 7 și 21 iunie, varianta Delta era responsabilă pentru 95% dintre cazurile pozitive eșantionate în Regatul Unit.

Dintre cei 514 de oameni care au fost internați cu Covid în spital în Anglia în săptămâna dinainte de 21 iunie, 304 erau nevaccinați. Numărul deceselor zilnice a rămas, însă, scăzut, în ciuda creșterii numărului de cazuri.

Varianta Delta va reprezenta 90% din cazurile noi la sfârșitul lui august

De asemenea, Delta a devenit dominantă și în Portugalia și Rusia.

La fel în care se transmite, varianta Delta urmează să reprezinte 70% dintre cazurile noi din Europa până la începutul lunii august și 90% până la sfârșitul lui august, conform estimărilor ECDC.

În acest moment, numărul de cazuri noi în Uniunea Europeană încă este dominat de varianta Alfa, dar datele Institutului Robert Koch din Germania arată că proporția cazurilor cu varianta Delta s-a dublat în doar o săptămână.

O altă problemă de raportare este că majoritatea țărilor nu fac secvențierea genetică a cazurilor noi, deci este posibil ca numărul real de cazuri de infectare cu varianta Delta să fie deja mult mai mare.

Deși legiuitorii și experții sunt încă optimiști că varianta Delta nu va strica planurile de relaxare și vacanță ale europenilor, ECDC a lansat o avertizare – ridicarea măsurilor restrictive în Europa ar putea duce la o „creștere rapidă și semnificativă a numărului de cazuri noi în toate grupurile de vârstă, cu un risc asociat de spitalizare și moarte mai ridicat”.

sursa: politico.eu, digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax