Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vasile Blaga: Mi-aș dori să intrăm la guvernare de Paști, dar trebuie să ai o majoritate parlamentară pentru succesul moțiunii de cenzură

Publicat

klaus iohannis vasile blaga Copreședintele Partidului Național Liberal (PNL), Vasile Blaga, a declarat sâmbătă, la Oradea, că el, personal, și-ar dori ca PNL să intre la guvernare de Paști, dar este nevoie de o majoritate parlamentară care să asigure succesul unei moțiuni de cenzură.

„Sunt mulți colegi care dau termene, și eu cred că nu fac bine. Și eu, și dna Gorghiu îi mai calmăm… Eu mi-aș dori să intrăm la guvernare de Paști. Nicio problemă. Dar trebuie să ai o majoritate parlamentară care să îți asigure succesul unei moțiuni de cenzură. De aceea, noi am trimis acest program de guvernare tuturor formațiunilor politice din parlament, mai puțin PSD-ului, și cei care vor achiesa la el vor semna o moțiune de cenzură. Avem răspuns până acum din partea domnului Geoană și, în continuare, vom discuta cu forțele politice din Parlament, că așa-i în democrație” a declarat Blaga.

El a precizat că programul de guvernare este aproape finalizat, fiind discutat și dezbătut cu numeroase sindicate, cu societatea civilă, dar că, în același timp, este necesară și construcția partidului.

„Nu este simplă construcția unui mare partid politic, așa cum este astăzi Partidul Național Liberal. Avem nevoie de oameni integri, de buni profesioniști, care trebuie căutați de acum, pentru toate structurile acolo unde ești chemat să nominalizezi oameni când vii la guvernare. Pentru că, în fiecare zi, suntem întrebați când preluăm guvernarea. Este evident că populația vrea schimbarea. Asta se demonstrează și în scorul foarte mare pe care îl are, cel puțin în analize, PNL. Că o fi 45, că o fi 48, că se apropie de 50, este clar că există o dorință publică. Dar, pe de altă parte, noi am spus în permanență că guvernarea se poate prelua doar constituțional și va fi preluată atunci când, printr-o moțiune de cenzură, guvernul Ponta va cădea. Eu cred că este obligatoriu să cadă, dacă ne gândim doar la boacănele făcute în ultimul timp” a spus Vasile Blaga, dând ca exemplu „hăituiala” la care ANAF-ul a supus micii întreprinzători.

Copreședintele PNL, Vasile Blaga, a apreciat activitatea de fuziune ce a avut loc deja în organizațiile din județul Bihor și a mulțumit acestora pentru aportul deosebit pe care l-au avut la câștigarea alegerilor prezidențiale.

sursa: agerpres.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax