Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Venituri nedeclarate de peste 100 milioane de lei, din tranzacții cu monede virtuale, descoperite de inspectorii Antifraudă

Publicat

Inspectorii antifraudă din cadrul Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) au identificat venituri nedaclarate, de peste 100 milioane de lei, din tranzacții cu monede virtuale. Acestea au fost descoperite în luna mai, la un singur agent economic.

Potrivit ANAF, au fost stabilite obligații fiscale suplimentare de aproximativ 10 milioane de lei. Sum a fost achitată integral la bugetul de stat în timpul verificărilor.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală desfășoară acțiuni de analiză și control, în scopul prevenirii și combaterii evaziunii fiscale în domeniul tranzacțiilor cu monede virtuale.

Verificările specifice vizează atât persoane juridice cât și persoane fizice, pentru identificarea fenomenelor de neconformare fiscală, potrivit sursei citate.

ANAF recomandă tuturor persoanelor care au realizat venituri din transferul de monedă virtuală

  • să declare veniturile obținute din aceste activități
  • să achite taxele și impozitele datorate în termenele legale.

Astfel, evită inițierea de controale fiscale și implicit stabilirea de dobânzi și penalități suplimentare debitelor principale datorate.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax