Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

Veniturile din meditații, activități de înfrumusețare și închirieri, în vizorul ANAF. Care sunt acțiunile anunțate

Publicat

sediul ANAF Alba

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a anunțat luni că intensifică, în anul 2022, activitățile de îndrumare și asistență în domeniul fiscal. Derulează trei proiecte-pilot privind stimularea conformării voluntare, dedicat persoanelor fizice.

ANAF îi are în vizor pe cei care obțin venituri din meditații (cadre didactice și alte persoane), din cedarea folosinței bunurilor sau persoane fizice care realizează venituri din prestarea unor activități de înfrumusețare și întreținere corporală.

Proiectul “Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din meditații, activități educaționale și alte forme de învățământ” urmărește identificarea unor instrumente de lucru în zona conformării voluntare în cazul cadrelor didactice și a altor persoane care prestează servicii de meditații, care să aducă eficiență și rezultate satisfăcătoare, în vederea replicării pe o scară mai largă, pe un termen mediu și lung. Într-o primă etapă proiectul se desfășoară în județele Cluj și Sibiu, a anunțat ANAF, într-un comunicat.

Proiectul “Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din cedarea folosinței bunurilor” este în județele Brașov și Constanța.

Proiectul își propune să prevină și să reducă fenomenul de sub-declarare, de nedeclarare a veniturilor din chirii/cedarea folosinței bunurilor și de neînregistrare în scop fiscal. Identificarea contribuabililor care nu se conformează obligațiilor fiscale presupune o abordare axată pe colectarea și publicarea de informații, în care predomină îmbunătățirea schimbului de informații atât cu alte instituții publice, cât și cu organisme din sectorul privat, potrivit sursei citate.

Proiectul ”Venituri realizate de contribuabili – persoane fizice din prestarea unor activități de înfrumusețare/întreținere corporală” se va desfășura la nivelul municipiului București (Sectoarele 1 și 3) și al județului Ilfov.

Proiectul își propune să crească gradul de informare a contribuabililor care realizează sau care intenționează în viitor să realizeze venituri din activități de înfrumusețare și întreținere corporală. O informare activă va conduce la creșterea nivelului de conștientizare a obligațiilor fiscale ce derivă din obținerea unor astfel de venituri și va reduce riscul neconformării în cazul unor controale sau inspecții fiscale.

În perioada imediat următoare ANAF va transmite informări către categoriile de persoane anterior menționate pentru a le fi aduse la cunoștință, în mod corespunzator, obligațiile declarative și de plată. Acțiunile de control ale inspectorilor ANAF se bazează pe analize de risc elaborate de direcțiile de specialitate.

Pentru a beneficia de asistență în domeniul fiscal și pentru a-și îndeplini obligațiile fiscale corect și la timp, contribuabilii pot contacta Call-Center-ul Agenției Naționale de Administrare Fiscală, la nr. 031.403.91.60.

Pentru a solicita informații personalizate privind situația fiscală, contribuabilii pot utiliza serviciul Spațiul Privat Virtual.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Cetatean loial

    marți, 12.04.2022 at 15:48

    Hai sa o vedem si pe asta, cati prindeti, ce amuzant!
    Aia care au ateliere in curte si fac mobila, aia ce tinichigesc tabla, aia ce strang suruburi, aia ce strang robinetele, cati si mai cati cu vile si masini scumpe nu sau imbogatit fara sa plateasca impozit 45% cat luati unui muncitor ce semneaza condica!
    Nu o sa ne revenim in veci vecilor, este prea tarziu!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax