Connect with us
Publicitate

BLAJ

Veste bună: Primul pacient internat la Spitalul Blaj, un tânăr de 30 de ani, VINDECAT. A fost în stare critică, două săptămâni

Publicat

A fost externat primul pacient infectat cu noul coronavirus care a fost internat și tratat la Spitalul Municipal Blaj, spital suport pentru cazurile grave de COVID-19, transmite primăria.

Potrivit sursei citate, este vorba despre un tânăr în vârstă de 30 ani, din Bărăbanț (Alba Iulia), internat în urmă cu trei săptămâni la Spitalul din Blaj și care timp de două săptămâni s-a aflat în stare critică.

Citește și A patra zi consecutivă fără niciun caz nou de coronavirus în județul Alba. 78 de persoane vindecate. Date DSP Alba, 25 aprilie

În 6 aprilie, pacientul a fost mutat la Secția ATI în stare foarte gravă, cu complicații multiple, fiind ventilat non-invaziv (fără sondă de intubație sau de traheostomie), la un pas de intubare, mai precizează primăria. După două săptămâni critice, pacientul a fost transferat, ameliorat, în secția Boli Infecțioase a Spitalului Blaj, unde s-a vindecat și de unde a fost externat, sâmbătă, 25 aprilie, cele două noi teste COVID-19 efectuate fiind negative, potrivit sursei citate.

Până vineri, 24 aprilie, 20 dintre cei 45 de pacienți cu COVID-19 tratați la Spitalul Municipal Blaj au fost externați, 17 vindecați și plecați acasă, alți 3, cu stare ameliorată, fiind transferați la secția Boli Infecțioase a SJU Alba Iulia.

La Spitalul Municipal Blaj sunt tratați doar pacienții cu forme severe sau grave de infecții cu COVID-19 sau care au și alte patologii cronice, celelalte spitale din județ asigurând tratarea pacienților cu forme ușoare sau asimptomatice de infecții cu COVID-19.

”Deși avem o misiune foarte grea în această luptă cu un adversar invizibil, comunitatea blăjeană rămâne unită, în prima linie, cu speranța că totul va fi bine!”, este mesajul primăriei.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax