Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Vestigiile romane din Cetatea Alba Iulia, introduse într-un circuit de vizitare

Publicat

În viitorul apropiat se dorește realizarea unui traseu turistic care să pună în valoare vestigiile romane amplasate pe latura de sud în cadrul sistemului militar defensiv al Cetăţii Bastionare Alba Carolina, care va fi integrat în Traseul celor Trei Fortificaţii.

Alături de poarta Principalis Dextra vor constitui puncte de atracție și locuința romană de pe ravelinul Sfântul Francisc de Paola, dar și zona unde se găsește fragmentul din drumul principal al castrului, Via Principalis. Într-un proiect de hotărâre aprobat anul trecut de Consiliul Local se prevede amenajarea, în cadrul acestui nou traseu turistic, a două spaţii de expoziţie cu obiecte sub protecţie, a unui lapidariu şi a unei pasarele pietonale peste situl istoric.

Poarta de Sud a castrului roman din orașul nostru poate fi vizitată în cadrul Traseului celor Trei Fortificații. Aceasta cuprinde elemente de piatră nouă, cu altele vechi de două mii de ani, formând atmosfera din timpul Legiunii a XIII-a Gemina.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Emanuel

    marți, 28.06.2011 at 10:58

    Nu numai duminica a putut fi vizitata Poarta Castrului. Monumentul poate fi vazut in fiecare zi, de toti cei care doresc, in timpul programului de vizitare a Traseului celor Trei Fortificatii.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax