Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Veterinar din Aiud, cercetat pentru neglijență: A dat aviz de consum pentru carne de porc cu trichină. Mai multe persoane sunt în spital

Publicat

Medicul veterinar de la  Lopadea Nouă, care are domiciliul în Aiud este cercetat de polițiști pentru neglijență în serviciu, după ce a dat avizul „apt pentru consum” cărnii provenite de la un porc infestat cu trichină. În urma consumului cărnii de porc, mai multe persoane, membre ale aceleiași familii, s-au simțit rău și s-au deplasat la spital, unde au fost diagnosticate cu trichineloză. În prezent, urmează un tratament de specialitate la Spitalul de Boli Infecțioase din Alba Iulia.

În cursul zilei de joi, poliţişti din cadrul Postului de Poliţie Lopadea Nouă s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că N.A., de 66 de ani, din Aiud, în calitate de medic veterinar, în cursul lunii decembrie 2013, a efectuat analiza de laborator pentru depistarea trichinei la o probă de carne de porc prezentată de U.I., din comuna Lopadea Nouă, judeţul Alba, declarând-o ca fiind aptă pentru consum.

Urmare acestui fapt, U.I. a consumat, împreună cu membrii familiei, printre care şi U. E., R.M. şi R.P., toţi din comuna Lopadea Nouă, carnea provenită din sacrificarea porcului al cărei probă a fost dată spre examinat, iar ulterior, întrucât aceştia s-au simţit rău, s-au prezentat la Spitalul Municipal Aiud, pentru efectuarea de investigaţii medicale de specialitate.

În urma investigaţiilor medicale efectuate, U.E., R.M. şi R.P. au fost diagnosticaţi cu ,,trichineloză”, fiind transportaţi la Spitalul de Boli Infecţioase Alba, pentru tratament de specialitate.

Faţă de N.A., sunt efectuate cercetări, sub aspectul comiterii infracţiunii de ,,neglijenţă în serviciu”, faptă  prev. şi ped. de art. 249, alin.1 din Codul Penal.

Potrivit documentelor publicate pe siteul ANSVSA medicul veterinar care are cabinetul la Lopadea Nouă se numește Alexandru Nemet.

Citește și: Focar de trichineloză în Alba: Peste 40 de cazuri de confirmate în zonele Aiud, Blaj şi Vinerea

Citește și: Focarul de trichineloză de la Aiud: Medicul care a dat aviz de consum la carnea infestată va fi sancționat. 21 de persoane sunt afectate

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax