Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VEZI pe CINE ai ALES: Ovidiu Jidveian vrea transport gratuit pentru elevi şi investitori la Alba Iulia

Publicat

Dacă despre consilierul liberal Daniel Zdrânc am spus că este un „anonim” care s-a făcut remarcat la Sondajul Alba 24, ei bine despre următorul consilier de la rubrica „Vezi pe cine ai ales” putem spune orice, mai puțin faptul că este necunoscut. Nu doar politica l-a adus pe prima pagină a ziarelor, ci de multe ori și viața personală. Deși încearcă să o țină „secretă”, nu prea reușește şi l-a pus în atenția mondenităților din Alba Iulia.

Ales pentru prima dată, în vara anului trecut, în funcția de consilier local, liderul PSD Alba Iulia, Ovidiu Jidveian vrea să se implice în dezvoltarea turismului în Cetatea Alba Carolina și va încerca să sprijine investitorii care sunt interesați de orașul Marii Uniri.

Deși provine dintr-o familie care nu a făcut politică și care este recunoscută pentru meseria de avocat, transmisă din generație în generație, Ovidiu a decis în anul 2003 că este nevoie să „pună umărul la viața publică” și s-a înscris în PSD.

Cu toate că a pierdut alegerile parlamentare din 2012 și a fost schimbat din funcția de subprefect în 2009, când PDL-ul a decis să „elimine” PSD de la guvernare, Ovidiu consideră că, în ceea ce privește cariera politică, a avut un trend ascendent.

„Eu mă consider un învingător la alegerile parlamentare, pentru că politica se face pe voturi până la urmă”, spune tânărul consilier.

Momentan, acesta se poate lăuda cu funcția de președinte PSD Alba Iulia și cu postul de consilier local.

Din luna august de când s-a instalat într-unul din cele 21 de fotolii ale CL, Jidveian spune că și-a exprimat punctul de vedere în funcție de ceea a considerat el că este în interesul cetățeanului și nu în funcție de politica partidului. „Am încercat să analizez foarte bine în Consiliul Local ceea ce votez acolo, pentru că sunt unii care nu știu ce votează, habar nu au de implicațiile juridice ale votului, se votează foarte mult emoțional și după ureche”, spune acesta.

Un alt lucru de care este mândru este singurul proiect pe care l-a inițiat și care se referă acordarea unor facilităţi la transportul public local de persoane, pentru elevii cu domiciliul în municipiul Alba Iulia. Dacă proiectul va fi finalizat şi aprobat în CL, elevii ar putea circula gratuit cu mijloacele de transport în comun, pe bază de abonament, pe raza municipiului Alba Iulia.

Pentru următorii ani de mandat, planurile și proiectele sale pun accentul pe cultură și pe turism. Jidveian vrea să iniţieze şi un proiect prin care să ofere bani pentru îngrijirea Cimitirului Eroilor din Alba Iulia.

„Atâta timp cât dăm la revista Discobolul 200 milioane de lei pe an, să dăm și la Cimitirul Eroilor, pentru că omagiul adus eroilor nu constă în faptul că depui o coroană de flori ca să te vadă lumea”, a declarat consilierul.

Acesta dorește să se implice în dezvoltarea turistică a orașului Alba Iulia, iar în acest sens și-a propus să contribuie la organizarea de evenimente culturale. „Nu mi se pare normal să îl aduci pe Ștefan Bănică Junior și să cheltuiești toți banii pentru cultură”, spune Ovidiu.

Social-democratul a precizat că, deși din funcția de consilier îi va fi greu, va încerca din poziţia politică să atragă investitorii în Alba Iulia: „Nu mi se pare normal ca toate investițiile să meargă la Sebeș și la Cugir. Suntem o reședință de județ sub-dezvoltată față de alte reședințe, iar acest lucru ne va afecta foarte mult la momentul desemnării capitalei de regiune.”

Cam acestea sunt lucrurile pe care șeful „lupilor tineri” le-a realizat sau vrea să le realizeze din funcția pe care albaiulienii i-au dat-o.

Nu de puține ori tânărul consilier a fost catalogat ca fiind „Omul lui Hava în PSD”. În ceea ce privește acestă declarație, social-democratul spune că lucrurile nu sunt chiar așa: „Nu sunt omul lui Hava în PSD. Am avut o atitudine neutră și echidistantă față de toate forțele politice. Imediat după alegerile locale, s-a propus PSD-ului să facă ce a făcut PNL-ul și anume acea alianță în consiliul local cu PDL. Am fost singurul care s-a opus în PSD ca imediat după alegerile locale să se alieze cu PDL-ul, pentru simplul fapt că eu joc după reguli.”

În plan personal, Ovidiu ne-a dezvăluit că „momentul cel mai greu din viața mea a fost când a decedat tatăl meu, iar cel mai fericit, acum două luni, când s-a născut Beatrice (fiica sa – n.r.)”. Ovidiu Jidveian s-a născut pe 8 februarie 1981 la Ocna Mureș. Acesta a urmat cursurile Şcolii Generale nr.1 din Alba Iulia și ale Colegiului Național „Horea Cloșca și Crișan”, Secția Istorie. Pentru a păstra tradiția în familie și a urma o carieră de avocat, acesta a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea „ 1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. A urmat mai multe masterate, printre care unul în Drept la universitatea albaiuliană, INA la București, Studii politice la Colegiul “Ovidiu Șinca” București și Institutul național de pregătire a avocaților din București.

Fiecare dintre noi trebuie să lăsăm ceva în urma noastră

Deși încă nu este căsătorit, de două luni acesta poate spune că și-a realizat cel mai mare și mai important obiectiv pe care îl are un om și se bucură de fetița lui, Beatrice. Pe lângă politică și plăcerea de a petrece timp cu fetița sa, politicianului îi face plăcere să se plimbe, să joace tenis de câmp și să „piardă vremea” pe internet.

În ceea ce privește averea declarată a consilierului, acesta deține o casă de 435 mp (deţinută în cotă de 3/16) un apartament de 66 mp în Alba Iulia, moştenite în 2011 un teren intravilan în Alba Iulia, de 541 mp, cumpărat în 2002. Are un depozit de 150.000 de lei, deschis în 2011, nu are credite. Din cabinetul de avocat, a câştigat venituri de 41.276,5 lei, anul trecut. Este asociat la SC Piatra Viorel şi la SC Pietra D`Oro; membru în CA la Composesoratul Urbarian Ampelum Zlatna, membru în Centrul de Mediere Alba.

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax