Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Vicepreşedinte nou la Curtea de Apel Alba Iulia: Aurelian Mocan preia funcţia din 15 iulie. Cine mai ocupă posturi de conducere la instanţe

Publicat

Din 15 iulie, funcţia de vicepreşedinte la Curtea de Apel Alba Iulia va fi preluată de judecătorul Aurelian Mocan, care a promovat concursul organizat de CSM în perioada martie-iunie 2014. De asemenea, la Judecătoria Aiud va fi numită preşedinte judecătoarea Constanţa Pricină. La Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, funcţia de prim procuror adjunct a fost câştigată de Octavia Raluca Guş.

Consiliul Superior al Magistraturii a făcut publice rezultatele concursului sau examenului pentru numirea în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor la curţile de apel, tribunale, judecătorii, precum şi la parchetele de pe lângă acestea, organizat în perioada 28 martie-25 iunie 2014. Acesta a vizat ocuparea a 126 de funcţii vacante de preşedinte şi vicepreşedinte la instanţe, dar şi 138 de funcţii de procuror general, adjunct, prim procuror sau prim procuror adjunct, la nivel naţional.

În judeţul Alba, s-a dat concurs pentru funcţia de vicepreşedinte la Curtea de Apel Alba Iulia, pentru care s-au înscris trei candidaţi: judecătorii Aurelian Mocan, Andrei Băncilă, Nicolae Durbacă.

Aurelian Mocan a avut notele cele mai mari, respectiv 8,85 pentru proiect şi 8,80 la proba scrisă, o medie de 8,82. Acesta va prelua funcţia în prezent ocupată de Cristina Nicoară, care  a exercitat două mandate succesive de vicepreşedinte al Curţii de Apel Alba Iulia şi, conform legii, nu a mai putut candida pentru încă unul.

Aurelian Gheorghe Mocan este judecător la Curtea de Apel Alba Iulia, Secţia penală şi pentru cauze cu minori. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir” Cluj-Napoca în anul 1996, diploma de licenţă fiind eliberată de Universitatea Babeş-Bolyai Cluj-Napoca.

În perioada februarie-iulie 1997, a fost consilier juridic la SC Feleacul SA Cluj Napoca, apoi judecător la Judecătoria Alba Iulia (31 iulie 1997-1 noiembrie 2003), respectiv vicepreşedinte al acestei instanţe (perioada 1 martie 2003 – 31 decembrie 2003). Ulterior, a fost judecător la Tribunalul Alba (din 2004 până la 31 august 2013) şi vicepreşedinte, din decembrie 2008 până în 15 iulie 2013. Din 1 septembrie 2013, este judecător la  Curtea de Apel Alba Iulia.

Din aprilie 2014, îndeplineşte şi functia de purtător de cuvânt al Curţii de Apel Alba Iulia.

Instanţa este condusă din ianuarie 2014 de preşedintele Alexandra Iuliana Paștiu.

Curtea de Apel Alba Iulia mai are o funcţie de vicepreşedinte, ocupată în prezent de Marius Aurel Motolea, al cărui mandat expiră în iarnă.

CSM a mai scos la concurs postul de preşedinte la Judecătoriile Aiud, Blaj, Cîmpeni. La Aiud, funcţia a fost câştigată de Constanţa Pricină, cu media 7,62 (6,25 – proiect, 9 proba scrisă). A mai candidat pentru această funcţie şi Diana Maria Sima, de la Tribunalul Alba.

La parchete, funcţiile vacante au fost de prim procuror adjunct la Parchetul de pe lângă Judecătoria Alba Iulia şi prim procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud.

În urma concursului, funcţia de la Alba Iulia va fi preluată de Octavia Raluca Guş, care a obţinut media 8,95 (9,10 proiect, 8,80 proba scrisă).

Pentru funcţia de prim procuror la Aiud a candidat iniţial Ionela Chirilă, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Aiud, dar s-a retras de la concurs.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. justitiarul

    miercuri, 09.07.2014 at 21:21

    Felicitari domnului Mocan Aurelian, un bun profesionist si un om de caracter.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
PublicitateParteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax