Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

Viceprimar din Alba Iulia, declarație uluitoare despre criza gunoiului: Sunt lucruri pe care trebuie să le acceptăm așa cum sunt

Publicat

Autoritățile locale din Alba Iulia par să accepte situația în care se află mai multe zone din municipiu, sufocate, la propriu, de munți de deșeuri menajere neridicate de către operatorul Polaris. 

Viceprimarul Emil Popescu a precizat miercuri că operatorul Polaris, aflat în prezent în contract cu Primăria, nu reușește să facă față colectării gunoaielor.

Vezi și VIDEO: Problema gunoaielor din Alba Iulia, între speranțe și incertitudini. Situația, explicată de viceprimarul Emil Popescu

Potrivit acestuia, problemele actuale „sunt mult mai mici comparativ cu cele care au fost acum o lună de zile”, fiind însă „niște lucruri pe care trebuie să le acceptăm așa cum sunt”. 

Între timp, în unele zone din municipiul Alba Iulia gunoaiele au fost lăsate din nou „la macerat” de mai bine de o săptămână.

„Problema e câteva luni și tot nu au fost în stare să găsească o soluție. E cea mai mare criză a gunoaielor din Alba Iulia de la Revoluție încoace. Chiar dacă am plătit la zi, suntem nevoiți să treacem zilnic pe lângă mormane de deșeuri pe care nimeni nu le ridică. Mai sunt și copiii care se joacă în proximitatea unor astfel de zone”, ne-a transmis un cititor Alba24.

Declarații făcute miercuri de viceprimarul Emil Popescu, la sfârșitul ședinței Consiliului Local: 

„Categoric că sunt anumite probleme în oraș în ceea ce privește colectarea deșeurilor. Problemele care sunt acum sunt mult mai mici comparativ cu cele care au fost acum o lună de zile. Sunt aproximativ 12 – 15 rampe de gunoi pe care încercăm să le ținem sub control. Nu se pune problema de stare de alertă decât în momentul în care nu avem un operator care să funcționeze. 

În momentul de față Polaris este sub contract. Este sub contract până când va intra noul operator. Evident că au niște probleme tehnice pentru că au plecat o parte din muncitori. Este adevărat că nu reușesc să facă față unui aflux foarte mare de gunoi. Au solicitat celor de la groapa de gunoi de la Galda de Jos să le permită o mărire a capacității până joi cu încă 30 de tone, au primit această derogare. Asta este situația în momentul de față. Evident că și noi ne dorim să fie totul lună și bec (…), însă sunt niște lucruri pe care trebuie să le acceptăm așa cum sunt. Suntem într-un contract care merge într-adevăr defectuos. Noi nu avem altceva de făcut decât să sancționăm în momentul în care cei de la Polaris nu își îndeplinesc obligațiile”.

Întrebat de consilierul local Paul Victor Florea dacă albaiulienii sunt obligați să stea până în septembrie în această situație, cu gunoiul în oraș, viceprimarul Emil Popescu a răspuns:

„Nu <ăăăă>, este o perioadă <ăăăă>, avem asigurări din partea celor de la Polaris că în această săptămână, dacă li se mărește capacitatea, vor ajunge la zi cu ridicatul gunoiului. Contractul este în vigoare până la data la care va intra noul operator să operaționalizeze la nivelul municipiului Alba Iulia”, a spus Emil Popescu, la sfârșitul ședinței Consiliului Local.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

6 Comentarii

6 Comentarii

  1. Dop

    miercuri, 18.08.2021 at 20:25

    Da clar varule asa facem acceptam mizeriile voastre si manevrele …. ar trebuii sa acceptati si voi daca nu vreau sa va platesc impozitul ENORM pe care il avem …. si plata parcarilor facute pe carosabil..
    Voi astia din USR sunteti „creier” toti in frunte cu Teodosiu care promitea in campanie ca face tramvai :))))))))… pacat de dl Plesa ca e om bun.

  2. kretz

    miercuri, 18.08.2021 at 22:26

    păi nu-i clar că polaris nu-și îndeplinește obligațiile din moment ce nu ridică gunoiul cu zilele de se adună munți de gunoaie. în spate la 280 e un ditamai muntele de gunoi, adică la 100 m de primarie. si impochimenul sustine ca primaria nu poate sanctiona polaris pt că chipurile și-ar îndeplini obligațiile

  3. Eu

    miercuri, 18.08.2021 at 23:34

    Sa traiti! Acceptam

  4. Altul

    joi, 19.08.2021 at 07:24

    Aceleași goarne răgușite ce „explică” savant de ce pute orașul. Păi pute pentru că niște netrebnici, deci ăia care nu fac treaba pentru care încălzesc scaunele pe care stau, se scarpină și emit idei crețe. Cel care cuvântă o arde pe lozinci pluseriste, cum că gunoiul e mult și corupția mare nenicule. Primarul, tot pe aceeași linie melodică, ne zice că primăria n-are treabă cu gunoiul çi cu tăiatul de panglici la orice și depus coroane tot la orice. Între astea, un parastas și un botez, să fie primit de alegători…..

  5. popa ana

    joi, 19.08.2021 at 08:45

    Nu mai bine stati acasa si lasati pe altii sa conduca administrativ acest oras? Pai daca nu sunteti capabili pt ce mai stati in aceste functii? Ce fel de barbati sunteti voi? Cred ca si o femeie ar fi mai in stare sa gestioneze administratia acestui oras decat voi.Poate ne enervam si va aducem gunoaiele in curtile voastre, sa vedeti atunci distractie.Domnule viceprimar, nu ati avut clienti in calitate de avocat? Din cauza asta ati dorit functii administrative? Pai daca nu ati fost in stare sa faceti nimic in avocatura atunci banuiesc ca nici acum nu sunteti in stare de nimic.Sigur… diferenta de atunci si acum este ca atunci nu faceati bani iar acum stati pe banii nostri pe acest post caldut.Vai steaua voastra de incapabili

  6. eu

    joi, 19.08.2021 at 09:02

    Da domnule avocat s-o mama dumneavoastră a muncit zeci de ani la Direcția Muncii sa va facă om și ce folos pana la urma a acceptat ca nu poate. Avocat mediocru cu declarație de avere de 1.500 lei pe an pai ori minți ori ești un avocat foarte slab, tind sa cred ca minți. Jegmanesti oamenii luându-le banii de la APIA pe terenurile pe care le iei în arenda. Da domnul Primar Plesa o fi om cumsecade dar când se înconjoară numai de „gunoaie ” nu știu dacă nu se confunda cu ele. Păcat. D-le Popescu pentru un avocat aveți o cursivitate în discurs de asa NU. Păcat de noi oamenii care trebuie sa suportam gunoaiele voastre și la propriu și la figurat deși prestarea de servicii o plătim și pe restul i-am ales. Nu va e jenă?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax