Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

Și-a făcul liceul la „F.F”: Viceprimarul PDL din comuna Horea, trimis în judecată pentru că și-a cumpărat diplomă falsă de bacalaureat

Publicat

Viceprimarul PDL al comunei Horea, Ioan Trif (45 de ani) a fost trimis în judecată pentru instigare la fals material în înscrisuri oficiale. Concret, potrivit procurorilor, edilul a cumpărat o diplomă  de bacalaureat, cu 300 de euro prin care a devenit absolvent al unui grup școlar economic din București. Pentru a rămâne în funcția de viceprimar, Trif,  care absolvise o  școală profesională, era obligat să își completeze studiile liceale.

Cazul viceprimarului cu diplomă contrafăcută a apărut în dosarul falsificărilor actelor de pensie, diplomelor de studiu şi alte acte oficiale, de la Casa Județeană de Pensii Alba,  în care au fost trimise în judecată de procurorii DIICOT 167 de persoane.

Este vorba despre o diplomă pentru absolvirea Grupului Şcolar Economic „Viilor” din Bucureşti, act necesar acestuia, pentru menţinerea în funcţia de viceprimar. De fapt, Ioan Trif a terminat şcoală profesională de mecanici auto.

Potrivit procurorilor DIICOT, diploma a fost falsificată de Alexandrina Pop, inculpată în Dosarul pensiilor ilegale, la solicitarea altui inculpat, Contantin Toma, cel care a negociat obţinerea actului cu viceprimarul.

Vă prezentăm o parte din înregistrările la dosar:

”Matei Florin: Da la Trifu i-ai făcut ceva? La Trifu?
Toma Constantin: La vicele?
Matei Florin: Ie.
Toma Constantin:  Pă nu i-am făcut bacu dă-l în p… mea de jegos. Pă nu ţi- am zis că era viceprimar cu profesionala de mecanic auto şi vopsitor. Am râs de el în maşină. «Ce p… mea eşti, mă ? Eşti viceprimar. Băga-mi-aş p… dacă nu te-oi ataca pe tine.» Te ard io pe tine acuma. «Nu-ţi fac mă, fără atâta nu-ţi fac.» Mi-o zis că-i vice. L-am întrebat dacă are atelier de vopsitorie, tinichingerie. «Nu, domnule că-s vicele» când i-am zis că-i vopsitor mecanic auto, ştii. «Măi, nea TRIFU, ştii care-i problema, când îs alegerile locale?»
Matei Florin: Şi îi trebuia.
Toma Constantin: Nu mai putea să candideze cu profesionala ca viceprimar fără liceu, înţelegi.
Matei Florin: Aha.”

În rechizitoriul procurorilor se mai face referire şi la o convorbire cu viceprimarul Ioan Trif, în care edilul confirmă că este absolvent al Grupului Şcolar Economic Bucureşti:

„Trif Ioan: Alo!
G. S.: Ăăă… vă salut, domnu Trif, da?
Trif Ioan: Da, el îi.
G. S.:  Vă rog să mă iertaţi că vă deranjez duminică dar… uitaţi, eu lucrez la baza de date a aleşilor locali.
Trif Ioan: Da .……
G. S.: Nu, nu … io am o aplicaţie, un sistem de baze de date care e … riguros şi e pe … pe…. cum să vă spun, e pe coloane, pe categorii…
Trif Ioan: Îhî, îhî.
G. S.: Şi … da, în rest diferă şi data naşterii şi ….nu ştiu ce, dar numa atâta vroiam să verific dacă nu au introdus colegele mele greşit.
Trif Ioan: Îhî, da.
G. S.: Acuma, dumneavoastră pe care v-am sunat sunteţi Trif Ioan de la Horea sau de la…
Trif Ioan: Da, de la Horea, da.
G. S.: Deci, d-l vice-primar de la Horea.
Trif Ioan: Da.
G. S.: Şi sunteţi născut în 16.02.1966, da?
Trif Ioan: Da, da, da.
G. S.: Şi aţi … absolvit Grupul Şcolar Economic Bucureşti, da?
Trif Ioan: Da .…
G. S.: Şi ultima … alegere a fost 19.06.2008, da?
Trif Ioan: Da, da, da.…
G. S.: Că nu vrem să dăm mai departe datele greşite, d-le vice-primar, ştiţi”.

Viceprimarul Ioan Trif riscă pedeapsa cu închisoarea de la trei luni la trei ani, dacă va fi considerat vinovat de instanţă, în acest caz. Din informaţiile procurorilor, pentru obţinerea diplomei, Constantin Toma i-ar fi solicitat 500 de euro şi au ajuns, în urma negocierilor, la preţul de 300 de euro.

Reamintim că în Dosarul pensiilor ilegale, 7 inculpaţi sunt arestaţi preventiv. Curtea de Apel Alba Iulia a respins recursul formulat de aceştia. Este vorba despre angajata CJP Alba, albaiulianca Viorica Călin, Constantin Toma (Turda), Marian Cosmin Toma (Bucureşti), Vasile Dacian Pop (Turda), Vasile Toma (Bucureşti), Sabin Coasian (Maramureş), Ionel Toma (comuna Ţibucani, judeţul Neamţ).

Inculpaţii sunt acuzaţi de constituirea unei asocieri infracţionale în vederea săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals, fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals privind identitatea şi înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave.

Potrivit unui comunicat DIICOT, „se reţine că liderii grupării, inculpaţii Toma Constantin şi Coasian Sabin, împreună cu ceilalţi membri ai grupării au acţionat pe raza judeţelor Alba, Bihor, Cluj, Arad, Hunedoara, Maramureş, Satu Mare, Teleorman, precum şi pe raza municipiului Bucureşti, fiind specializaţi în falsificarea de dosare de pensie, falsificarea de diplome de studiu şi alte acte oficiale.

Inculpaţii au realizat acte de studii falsificate (diplome de bacalaureat, de licenţă, de master, certificate de calificare profesională) pentru 67 de persoane, în baza acestor diplome, beneficiarii exercitând diverse profesii pentru care nu aveau calificarea necesară.

În sarcina inculpaţilor se mai reţine că au falsificat cărţi de muncă, adeverinţe şi alte acte folosite la întocmirea dosarelor  de pensionare, pentru un număr de 138  de  persoane, pentru ca acestea să poată beneficia în mod nelegal de pensie pentru vechime în muncă.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Carmen

    marți, 27.03.2012 at 15:18

    Felicitari domnilor de la DIICOT pentru reusita si munca depusa. In aceste dosare se regasesc si domnii Bitculescu Dragos primar in comuna Gura Calitei,Judetul Vrancea si casierul acestuia Balalau Paul sau au dosare separate si putrezesc prin sertarele IPJ Vrancea. Va reamintim ca in anul 2010 domnul primar Dragos Bitculescu era student la BIOTERA din Municipiul Focsani la Relatii internationale in baza unei diplome false de bac cumparata iar domnul Balalau Paul tot in anul 2010 a fost avansat ca functionar public tot cu o diploma falsa de bac cumparata in numele Liceului Tudor Vladimirescu din Capitala. Verificarile sunt facute de politia din Vrancea culmea este ca dosarele stau linistite si bine ascunse.

  2. Freelancer89

    sâmbătă, 07.04.2012 at 19:36

    luma saptamanii: dumitrel si hava au fost la cursuri de pregatire la bucuresti ca sa invete sa fie mai aproape de oameni. cica natural nu le iese.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax