Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

Victorie a științei: cercetătorii au reușit să elimine virusul HIV din ADN-ul unor cobai. Care este tehnica folosită

Publicat

Victorie a ştiinţei în lupta cu virusul secolului. Cercetătorii au reuşit să elimine virusul HIV din ADN-ul unor cobai. Oamenii de știință susţin că astfel suntem mult mai aproape de vindecare, după infectarea cu acest virus care produce SIDA.

Într-o lucrare recentă, cercetătorii descriu modul în care au testat abordarea în două etape. Tehnica folosită combină editarea genetică şi cu tratamentul cu medicamente antivirale şi e diferită de cele existente deja, pentru că nu mai presupune medicamentaţie pentru toată viaţa.

O secvență de două tratamente ar putea astfel elimina complet virusul la șoareci. Primul tratament este o formă de terapie antiretrovirală cu eliberare lentă (LASER) cu durată lungă de acțiune. Al doilea tratament implică îndepărtarea ADN-ului viral utilizând un instrument de editare a genei numit CRISPR-Cas9.

Dintre șoarecii care au primit terapia antiretrovirală LASER urmată de cea de editare a genei,  virusul a fost eliminat din celule și tesut până la o treime din animalele infectate.

Potrivit ONU, în lume există aproape 37 de milioane infectați cu virusul HIV. Dacă acesta nu este tratat, poate provoca SIDA, sindromul imuno-deficientei.

În prezent, tratamentele anti HIV presupun doze zilnice de medicamente anti-retrovirale, care împiedică virusul să se reproducă, dar nu-l elimină din corp. Dacă pacientul nu mai ia medicamentele, virusul se reactivează.

sursa: digi24.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax