Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: A început noul an universitar la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Imnul Gaudeamus Igitur, intonat la CCS

Publicat

Noul an universitar a început la Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia. Studenți, profesori și reprezentanți ai autorităților locale și județene au participat la ceremonia de deschidere luni, 30 septembrie, eveniment ce a avut loc la Casa de Cultură a Studenților din oraș. 

Chiar dacă deschiderea oficială a avut loc luni, studenții s-au întâlnit încă de săptămâna trecută, sau în weekend, la caminele studențești din oraș. 

Pe lângă studenții români, la Alba Iulia, anul studiază și studenți internaționali. Este vorba despre studenți din Basarabia, dar și un număr destul de mare de studenți din țările arabe.

De asemenea, la UAB, în fiecare semestru sunt prezenți studenți veniți din diferite țări din Europa, prin programul ERASMUS +.

Reporterii alba24.ro au stat de vorbă cu Raul Bârlog, președintele LSUA Alba Iulia (Liga studenților din UAB). Raul a prezentat pe scurt ce planuri au studenții din Alba Iulia, în noul an universitar.

Este vorba despre o serie de activități sociale, sportive, dar și distractive pentru studenți. Printre cele mai importante activități ale Ligii se numără, Balul Bobocilor.

Deschiderea noului an universitar a început la ora 11.00, în sala CCS, cu intonarea imnului Gaudeamus Igitur. Invitat special al evenimentului a fost ambasadorul Quatar-ului, Ambassador Osama bin Yousef Alqaradawi.

Reprezentanții UAB au precizat că universitatea din Alba Iulia a semnat un contract de colaborare cu cea din Quatar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate