Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: ACCIDENT filmat LIVE pe Facebook. Tragedie soldată cu moartea unei fetițe și a unui tânăr. Șoferul gonea cu 180 km/h


Publicat

O fetiță în vârstă de nouă ani și un bărbat, care mergea cu 180 de km pe oră și era în direct pe Facebook, au murit, vineri noapte, în urma unui accident petrecut pe drumul care leagă Timișoara de Moravița, în județul Timiș, în care au fost implicate două mașini și un tractor. Alte patru persoane au fost rănite.

Vezi și VIDEO: Şi-au pus viaţa în pericol pentru un SELFIE sau un LIVE pe Facebook. Accidente fatale din cauza telefonului

Accidentul rutier a avut loc vineri noaptea, între localitățile Jebel și Voiteg, pe drumul național 59, care leagă Timișoara de Moravița, în județul Timiș.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Județean de Poliție Timiș, șoferul unui autoturism, care venea dinspre Timișoara, a lovit din spate un tractor și a ricoșat într-o mașină care circula regulamentar pe sensul opus de mers.

În urma impactului puternic, șoferul mașinii, un bărbat în vârstă de 31 de ani, a fost proiectat prin parbriz peste zece metri, potrivit Mediafax.

Cu doar trei secunde înainte de accident, șoferul mașinii care a lovit din spate tractorul a intrat în direct pe Facebook, fiind filmat și bordul autoturismului, iar vitezometrul arăta peste 180 km/h.

La locul producerii acidentului au intervenit cinci ambulanțe și mai multe echipaje de poliție și pompieri. În cauză, polițiștii timișeni au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă.

Traficul rutier a fost blocat pe ambele sensuri, pe drumul care leagă Timișoara de vama Moravița, peste două ore.

sursa: hotnews.ro, Facebook (Info trafic Romania)ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

2 Comentarii

2 Comments

  Lasă un comentariu

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


  Publicitate

  EVENIMENT

  REVOLTA pacienților cu afecțiuni cronice din România, NEGLIJAȚI de sistemul medical. Reproșuri pentru ministrul Tătaru

  Publicat

  Atenția sistemului medical aproape exclusiv pe epidemia de coronavirus creează probleme mari pentru ceilalți bolnavi. Este o atenționare pe care Ministerul Sănătății a primit-o încă de la primele cazuri înregistrate în România, însă deocamdată nu a oferit nici un răspuns concret. Acest lucru a generat o veritabilă revoltă în rândul pacienților.

  Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC), una dintre cele mai mari asociații de pacienți din țara noastră, a transmis că pacienții cronici din România „nu au acces în caz de nevoie în spitale, nu beneficiază de evaluările necesare, nu sunt operați și sunt puși să aștepte pe o perioadă nedefinită”.

  „Ce se întâmplă cu pacienții cu HIV, tuberculoză și alte boli infecțioase având în vedere că spitalele de boli infecțioase sunt transformate în spitale COVID pe termen nelimitat?”, se întreabă pacienții.

  De alfel, cazuri în care aceștia nu au fost tratați corespunzător, au fost semnalate în majoritatea spitalelor din țară.

  „Credem că pacienții cronici nu au devenit singuri mai vulnerabili, ci chiar sistemul de sănătate care trebuia să îi protejeze i-a vulnerabilizat prin neglijarea nevoilor acestor pacienți”, afirmă reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice, nemultumiți de faptul că ministrul Nelu Tătaru a afirmat că, pacienții cu boli cronice nu și-au consultat medicii de familie în perioada de pandemie și astfel au permis să avanseze o boală preexistentă, devenind mai vulnerabili în fața infecției cu coronavirus.

  Ce vor pacienții

  „Avem nevoie ca sistemul să fie reformat și nu pacienții cronici să fie criticați! Îi adresăm domnului Ministru Tătaru propunerea de a veni alături de noi și a găsi soluții pentru toți pacienții din România prin reformarea sistemului de sănătate, care și-a dovedit încă odată limitele.

  Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice din România a urmărit cu uimire declarațiile domnului ministru al Sănătății Nelu Tătaru, potrivit cărora, pacienții cu boli cronice nu și-au consultat medicii de familie în perioada de pandemie și astfel au permis să avanseze o boală preexistentă, devenind mai vulnerabili în fața infecției cu coronavirus”, afirmă reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.

  Pacienții cronici adaugă că „În acest context, ne întrebăm dacă domnul ministru a mutat Programele de sănătate în responsabilitatea medicilor de familie?

  Potrivit datelor noastre, pacienții cronici au nevoie de îngrijire în cadrul unei echipe de îngrijire, se tratează în spitale și ambulatorii de specialitate, iar acest lucru a creat o mare problema în toată perioada din martie și până acum.

  Oare cum puteau ajuta medicii de familie pacienții dacă ulterior aceștia nu au acces în caz de nevoie în spitale, nu beneficiază de evaluările necesare, nu sunt operați și puși să aștepte pe o perioadă nedefinită?

  „Considerăm că dacă pacienții evită să mai meargă la medic sau în spital se datorează în bună măsură și panicii create prin modul în care s-a comunicat pe durata pandemiei.

  Ca reprezentanți ai pacienților, considerăm că toată această perioadă a pandemiei ne-a arătat limitarea concentrării tratării pacienților cronici aproape exclusiv în spital.

  Ne-am dori ca în loc de critici, domnul ministru să vină cu propuneri concrete de reformare a sistemului, astfel încât pacienții cronici chiar să aibă acces echitabil la servicii medicale, tratament și să nu mai facă cozi interminabile în curțile spitalelor.

  Ne dorim ca pacienții cronici să aibă acces compensat la vaccinare tocmai pentru a nu deveni și mai vulnerabili”, subliniază reprezentanții Coaliției Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice.

  Pacienții cronici îi adresează public un mesaj ministrului Sănătății, Nelu Tătaru:

  Pentru toate aceste motive, îi adresăm public domnului ministru al Sănătății, Nelu Tătaru, propunerea și provocarea de a veni alături de noi, reprezentanți ai pacienților și de specialiști și a găsi soluții pentru toți pacienții din România prin reformarea sistemului de sănătate, care și-a dovedit încă odată limitele.”

  Foto: Arhivă

  Sursă: Hotnews, Coaliția Organizațiilor Pacienților cu Afecțiuni Cronice (COPAC)

  Citeste mai mult
  Publicitate

  ACTUALITATE

  Modificări în Programul de transport public local de persoane la Sebeș, Lancrăm, Petrești și Răhău. Detalii de la primărie

  Publicat

  A fost modificat programul privind transportul public local de persoane prin curse regulate în Municipiul Sebeș, inclusiv localitățile aparținătoare – Lancrăm, Petrești și Răhău.

  Modificările au fost făcute la solicitarea unităților de învățământ și a cetățenilor din municipiul Sebeș, potrivit primăriei.

  Elevii din învățământul obligatoriu şi liceal de pe raza administrativ-teritorială a Municipiului Sebeș, inclusiv din localitățile aparținătoare – Lancrăm, Petrești și Răhău, care utilizează mijloacele de transport în comun, beneficiază, pe tot parcursul anului calendaristic, de subvenționarea 100% a transportului urban cu mijloace de transport în comun aparținând operatorului de transport, S.C. LIVIO DARIO S.R.L.

  Subvenționarea va fi suportată 50% din bugetul local al Municipiului Sebeș și 50% din bugetul Ministerului Educației și Cercetării.

  În primele 30 de zile ale anului școlar în curs, elevii vor circula pe baza unui abonament lunar valabil pentru un singur traseu de transport, abonament pus la dispoziţie de operatorul de transport S.C. LIVIO DARIO S.R.L. şi distribuit de către unităţile de învăţământ. În acest interval de timp, S.C. LIVIO DARIO S.R.L. va asigura imprimarea cardurilor anuale de transport pentru elevi, care vor fi personalizate şi netransmisibile.

  Pentru a beneficia de gratuitate la transportul urban de călători cu mijloace de transport în comun, elevii se vor adresa instituțiilor de învățământ pe care le frecventează.

  Noul program a intrat în vigoare începând cu data de 16 septembrie.

  Programul se regăsește afișat în stațiile de autobuz și poate fi consultat și pe site-ul Primăriei Municipiului Sebeș.

   

   

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  CÎMPENI

  Judecătoria Câmpeni ÎNCHISĂ pentru dezinfecție. Un angajat, confirmat cu COVID-19

  Publicat

  justitie

  Judecătoria Câmpeni este închisă vineri, 18 septembrie din cauza unui caz de COVID-19, înregistrat în rândul angajaților instituției. 

  Surse juridice au declarat pentru alba24.ro, că este vorba despre un angajat din personalul auxiliar, care a fost confirmat pozitiv pentru coronavirus joi, 17 septembrie.

  Potrivit surselor medicale este vorba de un bărbat, specialist IT.

  Momentan în clădirea insituției se realizează o amplă acțiune de dezinfecție.

   

  Citeste mai mult
  Publicitate

  EVENIMENT

  FOTO ȘTIREA TA: Container și pubele de gunoi, pe pista de biciclete de la ieșirea din Alba Iulia. ”Era să intru în plin în ele”

  Publicat

  Un cititor Alba24 a transmis câteva fotografii surprinse joi seară, în jurul orei 21, la ieșirea din Alba Iulia spre Teiuș, în zona reprezentanței Dacia/Renault. 

  În mijlocul pistei de biciclete de pe marginea drumului, au fost amplasate câteva containere de gunoi.

  ”Oare e frumos ce se întâmplă la Dacia/Renault la iesirea din Alba spre Cluj? La ce mai facem piste de biciclete, dacă punem mizeria în mijlocul drumului?

  Sincer, supărarea mare e că atunci când mergi pe bicicletă cu viteză și mai e și noapte, abia le eviți; era să intru din plin în ele. Nu au ce căuta acolo… să le țină în curtea lor nu pe domeniul public” a transmis acesta.

  Citeste mai mult
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate
  Publicitate