Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. A primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Umaniterra Cluj-Napoca

Publicat

dorel vișan in masonerie

Actorul Dorel Vișan, premiat de Masonerie. Vișan (Gr 33 ½) a primit titlul de Mare Maestru de Onoare al Ordinului Masonic Umaniterra Cluj-Napoca.

Totul s-a petrecut în cadrul unei ceremonii în prezența a peste 30 de membri ai ordinului, eveniment înregistrat video, transmite Cluj24.

YouTube video

Marele Maestru și fondatorul Ordinului Masonic Umaniterra, dr. Adrian Toader Williams (Gr 33), care este mason din 1980 din perioada când locuia în Los Angeles, SUA, a declarat pentru Cluj24 că maestrul Dorel Vișan a primit titlul de onoare din partea Ordinului Umaniterra pentru meritele sale și pentru faptul că este un patriot desăvârșit.

”Ne cunoaștem de mulți ani cu Dorel Vișan și am văzut în activitatea sa spirituală că este un om extrem de pozitiv, un patriot desăvârșit, care ține la pământul neamului său și și-l lucrează singur, având grijă de albinele  sale. În loja noastră, albinele sunt simbolul Gradului 3, a Gradului de Maestru Mason care este maxim”, le-a spus Adrian Toader Williams, jurnaliștilor de la Cluj24.

VIDEO Întâlnire a Masoneriei la Alba Iulia. Politicieni, medici, avocați și șefi de instituții, la dezvelirea unui bust

În urmă cu câteva zile, Dorel Vișan a fost la Moscova, la deschiderea Festivalului de Film (19-26 aprilie).

Organizatorii au publicat fotografii cu actorul în vârstă de 86 de ani pe „covorul” roșu al evenimentului.

Vișan l-a lăudat în mai multe rânduri pe președintele rus Vladimir Putin pentru că este un adevărat „patriot”, așa cum ar fi fost, potrivit aceluiași actor român, dictatorul român Nicolae Ceaușescu sau regele dac Burebista.

„Trebuie o nouă dictatură, o nouă dictatură inteligentă, a unui guvern, a unui președinte și a unui prim-ministru care să ordone, așa cum a ordonat domnul Putin. În Rusia se vorbește rusește, este lege în Rusia”, a spus Vișan ca invitat al unui podcast.

YouTube video

Ce este masoneria

Masoneria este o organizație fraternală și secretă (chiar dacă se autointitulează ”discretă”), care are o istorie îndelungată și o tradiție bogată.

Originea sa poate fi urmărită până în Evul Mediu, dar forma modernă a masoneriei a luat naștere în secolul al XVII-lea în Regatul Unit al Marii Britanii.

În mod tradițional, masoneria este organizată în loji, fiecare lojă având un anumit număr de membri și funcționând sub un set de reguli și ritualuri specifice.

Masoneria are un sistem gradat, în care membrii pot avansa prin diferite grade sau trepte de inițiere.

De-a lungul istoriei, masoneria a avut o influență semnificativă în domenii precum politică, afaceri, filantropie și cultură.

Ritualurile secrete și influența pe care a avut-o au făcut din această organizație subiect l teoriilor conspirației.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. pilu

    miercuri, 24.04.2024 at 18:03

    Au ajuns şi masoneriile astea ca grupele de pionieri pe vremea comunismului,câte şcoli atâtea organizaţii. Au trecut în derizoriu.

  2. Unul

    joi, 25.04.2024 at 07:41

    Păcat de un mare actor care la sfârșitul unei vieți dedicate filmului și scenei, în chip desăvârșit chiar, a dat în mintea copiilor. Putin, Burebista și Ceaușescu, fiecare de pe unde se încinge, la soare ori la foc mic, au de ce să fie mândri.

  3. Pamfil

    joi, 25.04.2024 at 16:52

    Trebuie felicitata Securitatea, a reusit sa infiltreze si sa deturneze si succes Organizatia Moșilor cu Șorțuleț. Parcă organizatia asta a lor milita pentru dreptate, bla bla bla…

    Tov Vișan, mare nostalgic dupa viata buna de pana in 1989, ii admiră pe Putin și Colonelul KGB Kirill, înjură Europa, laudă comunismul și plânge după „patrioții extraordinari” de la Burebista la Ceaușescu si Dragnea. I-o fi cunoscut pe toti

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax