Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Alba Iulia, survolată la distanță mică de avioane de luptă de la Baza NATO de la Câmpia Turzii

Publicat

Mai multe avioane de luptă din dotarea Armatei Române au survolat miercuri Alba Iulia, la o distanță relativ mică de sol. 

Prezența acestora în zonă a fost obișnuită în trecut, însă de această dată numărul acestora a fost mult mai mare. Și în prima parte a zilei, mai multe avioane și elicoptere au fost văzute de oameni, însă la o distanță ușor mai mare.

Este vorba despre aparate de zbor de la baza aeriană de la Luna, Câmpia Turzii, un punct strategic al operațiunilor aeriene pe flancul de sud-est al NATO, în cadrul programului European Deterrence Initiative (EDI, Inițiativa Europeană de Descurajare).

  • ”Un detașament american compus din aproximativ 50 de militari și patru aeronave F/A-18 Super Hornet, din cadrul Forțelor Navale ale Statelor Unite ale Americii dislocate în Europa (United States Naval Forces Europe), va executa, în perioada 8 – 17 februarie, misiuni de antrenament în comun cu militarii și aeronavele F-16 Fighting Falcon din dotarea Forțelor Aeriene Române” – MApN – 8 februarie.

Vezi și VIDEO: Cum arată și ce face F-35, avionul pe care vrea să îl cumpere România. Este cea mai avansată mașinărie de zbor din lume

Baza găzduiește avioane de luptă F-16 și MIG-uri 21 Lancer, dar și avioane de transport. La începutul anului 2020, la Câmpia Turzii au fost aduse drone MQ-9 Reaper ale Forțelor Aeriene ale SUA în Europa.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Anuf

    miercuri, 09.02.2022 at 20:07

    Super flotă aeriană 4 avioane😄

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax