Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum arată și ce face F-35, avionul pe care vrea să îl cumpere România. Este cea mai avansată mașinărie de zbor din lume

Publicat

România anunță, prin vocea președintelui, că își modernizează forțele aeriene și cumpără ”avioane de ultimă generație, F-35”, considerate în acest moment cele mai performate din lume.

Klaus Iohannis a vorbit în premieră despre acest lucru într-un discurs susținut la Baza 71 Aeriană ”General Emanoil Ionescu” din Câmpia Turzii, județul Cluj.

”Noile tipuri de avioane intrate în dotarea Armatei, în special aeronavele F-16, permit executarea cu eficiență ridicată a tuturor misiunilor specifice. Procesul de modernizare a Forțelor Aeriene nu se va opri însă aici, avem în vedere să achiziționăm și avioane de ultimă generație, F-35”, a spus președintele.

Ce sunt avioanele F-35

F-35 este considerat cea mai letală mașinărie de zbor din lume, oferind piloților un avantaj împotriva oricărui adversar. F-35 este considerat esențial de către americani, pentru menținerea dominației aeriene pentru deceniile următoare.

F-35C, un avion de luptă invizibil cu un singur motor și cel mai nou avion din flota Marinei SUA. Dar dacă vorbim despre motor, trebuie să menționăm că e vorba despre orice motor ci despre cel mai puternic din lume în materie de avioane.

Cu o viteză maximă de Mach 1.6 (aproape 2.000 de kilometri la oră), F-35 este un avion de luptă supersonic cu rază lungă, chiar și cu o gamă completă de arme interne și combustibil.

Poate transportat arme, în interior, în configurație ascunsă, sau, acolo unde este posibil și la vedere. În total poate duce este 8 tone de muniție totală.

YouTube video

Casca utilizată de piloți este una dintre cele mai avansate piese de tehnologie de pe planetă.

Informațiile de care un pilot are nevoie pentru a finaliza orice misiune – viteza aerului, direcția, altitudinea, informațiile de țintire și avertismentele – sunt proiectate pe viziera căștii, mai degrabă decât pe un afișaj heads-up tradițional.

Această abordare reduce foarte mult volumul de muncă al pilotului și crește capacitatea de răspuns.

Avionul costă, în funcție de variantă, între 80 și 108 milioane de dolari. La începutul anului, un asemenea avion s-a prabușit în Marea Chinei de Sud.

Concurentul său în materie de performanțe este F-22 Raptor.

Foto: f35.com

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. aaa

    miercuri, 02.02.2022 at 20:05

    Nu stiu de unde avem „fetishu-ul” asta in a achizitiona avioane monomotor. Personal m-as bucura sa aud ca Romania ar cumpara armament pt. F-16-urile pe care le avem deja, in prima faza avand in vedere situatia actuala, iar mai apoi achizitia unei escadrile de superioritate aeriana bazata pe ceva bimotor gen F-15EX, F-18C/D, Eurofighter Tranche 3 sau Raffale. Dupa ce ai astea poti cumpara cate F-35 vrei. Insa mare grija ca un F-35 este EGAL CU ZERO fara alte avioane care sa-i deschida calea si sa-l spijine.

    • SDM

      miercuri, 02.02.2022 at 20:36

      De ceva creiere nu spune nimeni nimic… De diplomație inteligentă, elegantă și eficientă, de combinații politice internaționale subtile, rafinate, mult, mult mai productive decât „petardele” exorbitant de scumpe la care visează interesați ori nu bieții „oameni politici” în frunte cu ridicolul pseudo-ministrul de externe…

  2. Tepesi

    joi, 03.02.2022 at 09:42

    F 35 ne mai trebuia, ca in rest la aveam pe toate!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax