Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Alba Iulia va avea o SALĂ POLIVALENTĂ de 3.000 de locuri. Primarul Gabriel Pleșa spune că investiția se află în lista CNI

Publicat

Primarul din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, a anunțat că orașul ar putea avea în curând o sală polivalentă de 3.000 de locuri, care ar urma să fie construită în zona bazei sportive Constructorul, situată pe drumul spre cartierul Pâclișa. 

Primarul spune că sala este deja cuprinsă într-o listă de investiții a CNI și că terenul a fost deja cedat.

Declarația a fost făcută cu prilejul Cupei ”Nicușor Marcu”, organizată în weekend de Liceul Sportiv din Alba Iulia, în memoria fostului profesor de sport al instituției.

”Vreau să vă dau și o veste bună… că suntem trecuți în lista sinteză a Companiei Naționale de Investiții pentru realizarea unei săli polivalente de baschet în drumul spre Pâclișa, în stânga acolo unde este baza sportivă Constructorul, de 3.000 de locuri.

Am dat acel teren, sper din suflet să prindem această finanțare. Sala va fi polivalentă, cu 3.000 de locuri, locuri de parcare, terenuri adiacente de antrenament, sală de forță și tot ceea ce presupune o sală polivalentă modernă.

Singura condiție pentru care această finanțare va veni cu ajutorul Federației Române de Baschet este ca naționala României feminină și masculină să se antreneze o lună, dacă nu mă înșel, acolo.

Eu cred că merită acest efort și sper din suflet să vă dau această veste bună în acest an că vom porni proiectarea și construcția acestei săli polivalente atât de mult dorite în Alba Iulia” le-a spus primarul Gabriel Pleșa, celor prezenți.

Complex sportiv național de baschet – SALĂ POLIVALENTĂ Orașul Alba Iulia. Ce cuprinde proiectul

Se dorește construirea unei săli polivalente, în baza parteneriatului dintre Primăria Alba Iulia și Federația Națională de Baschet.

Lotul național ar urma să se pregătească în orașul nostru, inclusiv în vederea participării la Jocurile Olimpice din Los Angeles 2028.

Aceasta va fi construită pe o nouă parcelă, deja identificată, în Pâclișa, lângă Baza sportivă Constructorul.

Complexul va cuprinde: teren principal, teren secundar, spații de antrenament și încălzire, sală de pregătire fizică, cabinet medical, saună, criosaună, masaj subacvatic cu jet de apă, bazin de înot 15x25m, spații de cazare (min 12 camere), sală de conferințe, microcantina, restaurant, terenuri de practicare 3×3, outdoor.

Tribunele noii săli polivalente de la Alba Iulia vor putea găzdui 3.000 de spectatori.

Complexul sportiv va fi omologat la standard internațional și omologat FIBA, urmând să poată găzdui competiții naționale și internaționale.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. pilu

    luni, 21.02.2022 at 20:03

    În sfârşit o veste bună, da bună de tot. Ce să faci, dacă două decenii sub Stalin nu s-a făcut nimic şi nici nu se făcea pentru că bătrânul avea gânduri de umblat prin lume pe banii contribuabilului si potoale si baie la Puşcaş. Totuşi locul ei era în apropiera bazinului olimpic, pe locul mag.Profi, dar nişte hăbăuci cu putere de decizie pentru ceva ce se dă la aşa ceva, au modificat planul de urbanism. Să le fie ţărâna uşoară !

    • al doilea

      marți, 22.02.2022 at 08:43

      cat te fraier sa fi sa crezi asa ceva??? o sa fie sala polivalenta cu statie de tramvai..daca te-ai prins..da nu cred..stai toata ziua pe site si injuri persoanele care au facut din comuna asta un oras, si au pus alba iulia pe harta..ca altfel era un fel de teius da mai mare.. tu, toata viata ta si cu toate rudele tale din neaderthal pana in anul 3000 nu o sa realizati cat a facut omul ala pe care-l injuri pt alba iulia si nu numai. sa iti fie tie tarana grea.

    • Gelu Stoian

      marți, 22.02.2022 at 14:33

      PILU-le : Cam CATI Ani AI, Mosu Mamii ????? Daca Adaugi ” doua decenii „=doua zeci de ani, la anul Mortii Lui I.V Stalin ( 1953 ! ) rezulta ca ai avea 2022-1953= 69+20 cam 69 de ANISORI Pe Muchie, BOULE !!

  2. Gelu Stoian

    marți, 22.02.2022 at 14:26

    Dle Primar Plesa – Suna ” Bine ” BINE : CNI, Proiect, pe hartie, locuri de parcare, tribune pentru 3.000 spectatori, omologat FIBA, etc. !!!!! Dar Paraii = Banisorii ??

  3. Ionel

    miercuri, 23.02.2022 at 16:41

    Va mai curge multă apă pe Mureş până va avea Alba Iuia o sală polivalentă adevărată. Asta cu baschetul şi Pâclişa e altceva. Improvizații faci, improvizații găseşti!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax