Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Amintiri de acum 31 de ani. Documentar despre cum a fost revoluția din județul Alba, așa cum au văzut-o cei din stradă

Publicat

YouTube video

Revoluția de la 1989, din județul Alba, este subiectul unui documentar video reașlizat de istorici ai Muzeului Național al Unirii din Alba Iulia. 

Instituția este singura de acest fel din țară care a realizat un documentar despre evenimentele și faptele dintr-un județ care au dus la căderea comunismului.

A fost nevoie de sute de ore de documentare, muncă în teren, peste 50 de ore de montaj, toate pentru a aduce la lumină faptele istorice de la 1989 din județul Alba.

În documentarul realizat apar figuri importante ale revoluției din județ, lideri din stradă, dar mai ales istorici, precum Liviu Zgârciu, cercetător CNSAS și specialist în perioada comunistă.

Liviu Zgârciu este și managerul proiectului care a realizat documentarul profesionist despre revoluția din 1989 la nivelul județului Alba.

Vezi și VIDEO: Cum arăta Alba Iulia cu câteva luni înainte de Revoluție. Imagini de acum 31 de ani, cu locuri care azi au dispărut

Documentarul a fost realizat cu imagini video și fotografii din arhiva personală a lui Mihai Babițchi – liderul mișcării revoluționare din Alba Iulia, Emil Pojar, Nicu Murgășanu și Asociația ”21 decembrie 1918” Cugir.

Idee de documentar aparține istoricului Liviu Zgârciu. Imaginea a fost realizată de Lucian Craiu, Răzvan Rus și Alexandru Lucan. Montaj Răzvan Rus, colorizare Lucian Craiu. Voice over ( vocea de pe fundal): Liviu Zgărciu și Andreea Bogdan.  Sunet: Radu Pop.

Documentarul este realizat de Muzeul Unirii din Alba Iulia alături de Consiliul Județean Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    sâmbătă, 19.12.2020 at 18:46

    Apreciez munca depusa de acest om, s-a straduit si a iesit ceva.Totusi din imaginile si pozele prezentate se poate observa cum acestea mustesc de ciripitori si informatori dovediti mai tarziu.
    Acestia si o mana de nestiutori au dus la ceea ce am vazut pe pelicula.Despre Babitchi ce sa mai spui, uitati-va unde sta si concluzia e ca si trasa.
    Iar referitor la ce a zis Gaspar in fata Casei Armatei, am fost in apropiere (cand i-au prins pe cei trei securisti in fata mag. Unirea, unul era Craiu) 60% din galagia gloantelor au facut-o simulatoarele de pe balcoanele instalate in blocurile din zona.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax