Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Anchetă Recorder: Partidul face minuni. Cum este jefuită România săracă, prin firma unui preot susținut politic

Publicat

YouTube video

„Am scos țara din noroaie” nu este doar o mare minciună, este și paravanul în spatele căruia se ascunde o mare afacere, au descoperit jurnaliștii de la Recorder. Este vorba despre jefuirea finanțărilor prin PNDL, prin  intermediul unor personaje susținute politic și a unor firme inventate peste noapte. Ancheta video arată cum banii trec de la Guvern la o firmă privată prin intermediul unor administrații locale.  

Lucrări incredibil de proaste, acceptate de primari pe linie politică, bani publici distribuiți discreționar și o Românie adâncită în sărăcie, reprezintă tabloul descoperit de Recorder.

În ultimii ani, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) a înghițit 10 miliarde de euro din bugetul de stat, iar Liviu Dragnea, inventatorul acestei povești, a promis încă 10 miliarde pentru următoarea etapă a programului.

Recorder a plecat pe urmele banilor și a descoperit că cel mai mare program de modernizare a satului românesc din ultimii 30 de ani este, într-o bună măsură, un jaf generalizat:

lucrări făcute de mântuială și cu prețuri supraevaluate de zeci de ori;

telefoane venite direct din Guvern care condiționează acordarea finanțărilor în funcție de alegerea firmei cu care se face lucrarea;

primari care se ascund sau se îmbolnăvesc instantaneu când presa le cere explicații pentru cheltuirea banilor;

un preot de la o măruntă parohie de țară care, în timp ce era consilier în Ministerul Dezvoltării, controla o rețea de firme prin care încasa milioane de euro din PNDL;

artificii procedurale prin care contractele sunt sparte în bucăți mai mici pentru a evita organizarea de licitații.

Firma Hercinic SRL a ajuns în câteva luni de la activare, una dintre principalele beneficiare ale lucrărilor prin PNDL. S-ar putea spune că, în calitate de magazin de cartier, s-a descurcat chiar bine. Societatea îi aparține lui Mădălin Iscru, un apropiat al fostului vicepremier Paul Stănescu.

hercinic srl Dincolo de firme, manevre și lucrări, aceiași țărani copleșiți de sărăcie, dar totuși capabili să înțeleagă realitatea: țara e în continuare îngropată în noroaie, iar banii se scurg în conturile firmelor de partid.

Cele 10 miliarde de euro alocate până acum către Programul Național de Dezvoltare Locală sunt, în primul rând, bani tăiați de la investițiile în mari proiecte de infrastructură. Cu o asemenea sumă, s-ar putea construi o rețea de autostrăzi care să traverseze România de la est la vest și de la nord la sud. Însă un astfel proiect ar fi în centrul atenției și cetățenii ar monitoriza atent cheltuirea banilor.

În cazul PNDL, cele 10 miliarde de euro au fost fărămițate în 15.000 de obiective de investiții care devin imposibil de urmărit. Mii de contracte împărțite către sute de firme de casă deținute de persoane anonime, dar bine conectate. Nimeni nu poate controla această operațiune de drenare a banilor publici care se desfășoară pe întreg teritoriul României.

Sursă: recorder.ro

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

3 Comentarii

3 Comentarii

  1. dan

    joi, 21.02.2019 at 12:28

    Un reportaj FB sa vada lumea pe cine alege si pentru cine se bate in fata sectiilor de votare. Cat despre hotul de popa nu are rost sa mai vorbim. Aviz administratorilor de firme care au probleme, mergeti la biserica si rugativa ca asa a facut si parintele reusind cu ajutorul lui Dumnezeu sa faca profitabila o firma fantoma. MINUNE MARE !!

  2. pilu

    joi, 21.02.2019 at 12:29

    Inca este bine ! Se vede ca s-a facut ceva cu banii. In etapa urmatoare, nu se va mai vedea nimic, banii vor disparea si cine se va apuca sa sape dupa ei, mare nenorocire se va abare asupra lui. Ca sa se invete lumea minte.
    Iar Dragnea (daca mai apuca) va cuvanta in nestire despre culmile bunastarii atinse in perioada PSD-ului.

  3. un cetatean

    joi, 21.02.2019 at 16:42

    Problema este ca reportajul scoate la fileu o realitate care din pacate nu este singulara. Intrebarea este daca institutiile abilitate vor face ceva sau se vor limita in a face cometarii pe facebook, deoarece nu pot face nimic daca Partidul nu le da voie, doar de acolo mananca si ei.
    In tara asta chiar nu se poate face nimic fara partid ?
    Cand aud cuvantul politician, politica si alte derviate mi se face o greata care nu trece de ceva vreme, ii vezi peste tot doar ei sunt la TV si in presa scrisa si online, se bat cu pumnul in piept ca au facu si au dres dar au uita sa spun ca toate demersurile au fost in interesul propriu. De 30 de ani asta se intampla in Romania si acceptam asta. Eu propun sa se inventeze un vaccin care ne ajuta sa ne treaca greata cauzata de clasa politica, sa ne vaccineze obligatoriu si astfel vom accepta mai usor ceea ce ni se intampla, pentru ca nu afacem altceva decat sa vorbim pe facebook si pe la colturi de strada.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax