Connect with us
Publicitate

AIUD

VIDEO: Autostrada Sebeș-Turda. Termen 30 noiembrie pentru darea în circulație. Declarațiile reprezentanților Guvernului

Publicat

Termenul pentru darea în circulație a Autostrăzii A10 între Sebeș și Aiud este 30 noiembrie 2020, potrivit reprezentanților Guvernului. Premierul Ludovic Orban, vicepremierul Raluca Turcan și ministrul Transporturilor, Lucian Bode au verificat în teren, vineri, stadiul lucrărilor pe loturile 1 și 2.

În cazul lotului 2, termenul pentru darea în circulație este 30 noiembrie, dar asta nu înseamnă finalizarea obiectivului de investiții.

”În cazul tronsonului 2, am discutat cu managerul de proiect și obiectivul stabilit este 30 noiembrie, să se dea drumul la circulație. Sigur, asta nu înseamnă finalizarea integrală a obiectivului de investiții, pot să mai rămână lucrări care nu afectează partea carosabilă, dar termenul stabilit este 30 noiembrie – punerea în circulație.

De asemenea, la tronsonul 1, care din punct de vedere al progresului fizic este mai avansat, și acolo, din discuțiile pe care le-am avut cu antreprenorul, este clar că este nevoie de o mobilizare suplimentară. La nivelul actual de mobilizare, nu se poate atinge obiectivul de a da drumul la circulație pe tronsonul 1, în termenul stabilit”, a precizat premierul.

”Trebuie să spunem adevărul. Acest proiect este întârziat cu mulți ani. Finalizarea acestui proiect al Autostrăzii Sebeș-Turda trebuia să aibă loc cu cel puțin doi ani în urmă, în planificarea inițială. Din diferite motive, pe care nu vreau să le mai dezvolt acuma, ne găsim în situația de astăzi în care obiectivul nostru și scopul prezenței noastre aici este să le transmitem antreprenorilor  foarte clar că noi ne achităm toate obligațiile,  plătim la zi, acordăm orice formă de susținere instituțională pentru realizarea acestor obiective de investiții, în graficul replanificat, dar așteptăm din partea constructorilor respectarea acestui grafic. Iar respectarea acestui grafic nu se poate realiza decât printr-o mobilizare suplimentară, atât din punct de vedere al angajaților de pe șantier, cât și din alte puncte de vedere care sunt extrem de importante pentru a putea susține ritmul de lucru necesar pentru a se putea atinge obiectivele”, a declarat Ludovic Orban.

Potrivit acestuia, atitudinea noastră Guvernului, ulterioară, față de constructori va fi stabilită în funcție de seriozitatea și măsura în care își respectă graficele.

”La ora actuală e un pic mai ușor să găsești mână de lucru. (…) Guvernul literalmente sprijină toate investițiile publice și are ca obiectiv fundamental dezvoltarea accelerată a rețelei de autostrăzi, de căi ferate și a tuturor celorlalte proiecte de investiții de infrastructură de transport, fără de care România nu își poate atinge potențialul de dezvoltare. Ca atare, atitudinea inclusiv ulterioară pe care o vom avea față de un constructor sau altul va fi stabilită în funcție de seriozitatea constructorului și de măsura în care își realizează și își respectă termenii contractuali și graficul de lucrări stabilit”, a mai spus Orban.

Vezi și UPDATE LIVE VIDEO: Reprezentanții Guvernului verifică în teren stadiul lucrărilor la Autostrada Sebeș-Turda

”Cred cu toată convingerea că anul 2020 este anul în care autostrăzile se construiesc în teren, în România, nu pe hârtie, nu fantasmagorii pe care le vedeați în studiourile de televiziune, frumos desenate de către cei dinaintea noastră. Mă bucur să văd mobilizare și pe lotul 1 și pe lotul 2, dar este loc de mai bine. Cel puțin aici, matematic, este nevoie de mobilizare mult mai bună pentru a ne încadra în termen. Termenul este noiembrie 2020, termen până la care vrem să dăm în trafic cei 40 de km ai autostrăzii Sebeș-Turda”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

În actualizare.

Pe primul lot al autostrăzii, segmentul de 17 km între Sebeș (Lancrăm) și Alba Iulia (Sântimbru), lucrările sunt la 86%, stadiu fizic, potrivit datelor centralizare de CNAIR la finalul lunii aprilie. Comparativ, pe lotul doi Alba Iulia (Sântimbru) – Aiud (Rădești) s-a lucrat doar în proporție de 67,1%.

Stadiu lucrări A10 (sursa CNAIR – final aprilie 2020)

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax