Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Bazinul Olimpic Alba Iulia. Consiliul Local a făcut modificări în regulamentul de funcționare. Ultimele detalii până la inaugurare


Publicat

Se apropie momentul pe care albaiulienii îl așteaptă de câţiva ani și anume redeschiderea Bazinului Olimpic. Primul pas a fost făcut vineri, în ședința extraordinară a Consiliului Local, în care s-a aprobat regulamentul de funcționare a bazinului. Deși încă nu a fost stabilită o dată oficială pentru redeschiderea complexului, aceasta se anunţă a fi la începutul lunii iulie, iar inaugurarea va fi făcută cu mare fast și cu o mică competiție între elevii de la Liceul cu Program Sportiv Alba Iulia.

După ce au analizat și au discutat fiecare punct în parte, consilierii locali au aprobat, vineri, regulamentul de funcționare a Bazinului Olimpic.

Viceprimarul Paul Voicu le-a explicat pe larg consilierilor locali ce mai este de făcut la bazin până în momentul în care acesta se va redeschide.

Potrivit acestuia, mai sunt mici probleme de rezolvat. Vineri a fost pornită încălzirea, pentru că luni o echipă de la București va veni pentru a „gestiona” chimia apei, iar pentru acest lucru temperatura apei și climatul trebuie să fie între 26-27 de grade Celsius.

Viceprimarul le-a prezentat consilierilor modificările la regulament care au fost făcute joi în comisia de specialitate.

Printre acestea se află și o modificare adusă la capitolul echipament în bazin. Acesta trebuie să fie unul adecvat: bărbații nu au voie cu pantaloni peste genunchi, iar doamnele cu părul lung vor avea nevoie de cască.

Numărul maxim de persoane care vor avea acces în bazin este de 152 de persoane. Vor fi câte 76 de cabine și dulapuri pentru bărbați, respectiv pentru femei.

„Sistemul de la intrare știe automat când acest număr este atins și nu mai poate intra nimeni. Când iasă primii, sistemul știe, pentru că vor fi brățări magnetice care vor arăta câte persoane sunt în bazin”, a spus Paul Voicu.

Acesta a adăugat că de săptămâna viitoare, de marți sau miercuri, bazinul va funcționa câteva zile în paramentrii nominali, pentru a se putea face verificări la toate instalațiile, inclusiv saunele.

„Doar după ce avem certitudinea și siguranța că toate sunt la parametri normali de funcționare, atunci vom face o inaugurare oficială, iar de a doua zi, de la 6.00, va intra în funcționare totală normală și fără întrerupere, de luni până duminică”, a mai spus viceprimarul.

În ceea ce privește accesul, acesta se va face doar cu plata pentru toată lumea, singura excepție fiind elevii de la clasa de înot de la Liceul cu Program Sportiv din Alba Iulia.

Inclusiv participanții la cursurile de inițiere vor avea de plătit biletul de intrare.

VEZI REGULAMENTUL de funcţionareȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comment

  1. mihai

    sâmbătă, 21.06.2014 at 16:31

    Bazinul olimpic este pentru VIP-uri dar pentru oamenii de rand ,cand se deschide bazinul de la Schit?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Urmele iezuiților, la Alba Iulia. Membrii Societății lui Iisus s-au stabilit în oraș în 1579

Publicat

Iezuiții sau membrii Societății lui Iisus, un ordin călugăresc care a generat în timp nenumărate teorii ale conspirației, au fost parte a istoriei orașului Alba Iulia. Puțină lume știe că ordiul s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, iar urmele lor se văd și astăzi în Cetatea Alba Carolina. 

Cetatea Alba Iulia s-a definit, de-a lungul timpului, ca un spațiu cu o tradiție aparte când vorbim de formarea elitei, dar și de valorile de patrimoniu național și universal pe care le conservă, se arată pe un portal dedicat promovării obiectivelor turistice din Alba Iulia, pus la dispoziție de administrația locală.

Unul din locurile din Cetate care se încadrează, și în zilele noastre, în acest tipar este corpul B al Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, care moștenește patrimoniul Colegiului iezuit.

Ordinul călugăresc al iezuiților s-a stabilit la Alba Iulia în 1579, pe valul măsurilor de contracarare a Reformei religioase.

Momentul a marcat începutul instruirii în tainele preoției în cadrul seminarului organizat în Biserica Báthory, cunoscută și ca Biserica iezuiților, astăzi demolată.

Datele istorice arată că, spre sfârșitul secolului al XVI-lea, clădirea Colegiului iezuit era finalizată, iar la începutul veacului următor în clădirile mănăstirii iezuite funcționa „colegiul cel mic”.

În anul 1588, iezuiții au fost expulzați din Cetate, revenind doar la începutul secolului al XVIII-lea, după ce Cetatea a fost ocupată de austrieci. Tot atunci, a fost reorganizată și școala iezuită. Și de această dată, șederea lor în Cetate  a fost una de scurtă durată.

Din 1776, odată cu desființarea ordinelor călugărești, fosta clădire a școlii iezuite a fost transferată Seminarului teologic romnao-catolic care a funcționat aici până în 1783.

Fostul Colegiu iezuit a fost cel de-al doilea corp de clădire care a intrat în patrimoniul Universității „1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, instituție înființată în 1991.

Sursă: Albaiuliaqr.ro, Consultant Științific: dr. Tudor Roșu, istoric Editor: Nicolae Neag, expert PR.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

SURSE: A fost stabilită data redeschiderii restaurantelor. Vești bune pentru industria HORECA

Publicat

pavilion, restaurant panoramic, mamut

Restaurantele vor fi deschise în data de 9 iulie, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

De altfel, reprezentanţii Guvernului şi cei ai industriei HORECA s-au întâlnit joi şi au stabilit constituirea unui grup de lucru care va stabili regulile de protecţie sanitară care vor trebui respectate după redeschiderea restaurantelor.

Cel mai probabil, după anunţul oficial în legătură cu deschiderea restaurantelor, va fi transmis şi setul de reguli de respectat.

Deşi mulţi aşteptau de câteva săptămâni redeschiderea restaurantelor, acest lucru a fost amânat. În prezent, se poate merge doar la terasă. Din 1 iunie terasele au fost deschise, cu condiţia respectării unor reguli stricte de către proprietari.

Foto: Arhiva

Sursă: stiripesurse.ro

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Valea Popii, inundată cu aluviuni aduse din pădure. Scurgeri de pe versanți în zona Parcului Dendrologic din Alba Iulia

Publicat

Ploile de sâmbătă după amiază au creat probleme și în zona Parcului Dendrologic de la Alba Iulia, acolo unde apa care s-a scurs de pe versanți și din pădure, a format o mică viitură și a adus bolovani și lemne până în drum. 

A plouat foarte puternic în zonă, iar apele s-au scurs pe ogașele din drumul de pământ care face legătura între Parcul de Aventură și Parcul Dendrologic, antrenând aluviunile până la asfalt, a transmis un cititor Alba24.

Apa și-a continuat drumul în jos, pe Valea Popii și a intrat pe câteva terenuri situate în aval, fără a provoca însă probleme deosebite.

Drumul este însă greu practicabil din cauza pietrelor și a lemnelor rămase pe pavele.

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO VIDEO: Început de tornadă filmat în apropiere de Teiuș. Fenomen meteorologic deosebit de rar

Publicat

Vremea capricioasă de sâmbătă, din centrul judeţului Alba, a provocat fenomene meteorologice extreme. În apropierea de Teiuş a fost filmat un început de tornadă.

Din imagini se poate observa cum norii aflaţi la altitudine foarte mică încep să formeze un vârtej. În final, fenomenul meteorologic nu s-a manifestat prin formarea integrală a tornadei.   Mai multe reprize de ploi torentiale, insotite de tunete si fulgere, s-au abătut vineri seara şi în cursul zile de sâmbătă în zona municipiului Alba Iulia.

Procesul de formare al tornadei este complex, fiind azi încă în fază de cercetare. Vântul ia naștere când sunt îndeplinite anumite condiții climaterice.

Tornadele se formează atunci când o cantitate imensă de aer cald (ciclon) urcă și aerul rece (anticiclon) coboară, iar prin deplasare se formează o pâlnie.

Tornadele sunt legate de anumite zone geografice și perioade ale anului, însă nu reprezintă fenomene obișnuite în Transilvania.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate