Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO | Buglea, pus din nou „la colț” de liderii USL Alba. Atanasiu: „Mai departe mergem pe căi diferite dacă el continuă să își susțină ideea”

Publicat

YouTube video

Postarea pe Facebook a liberalului Rareș Buglea, prin care susținea sterilizarea femeilor rome, a revenit în discuție în conferința de presă de vineri de la sediul PNL Alba, ocazie cu care liderii USL, Teodor Atanasiu și Ioan Dîrzu, au subliniat din nou că se delimitează clar de atitudinea extremistă a tânărului liberal.

„În momentul în care domnul Buglea, discutând cu prietenii lui pe Facebook, a făcut această propunere de sterilizare a femeilor rome, noi ne-am delimitat foarte clar de atitudinea lui. Mai mult decât atât, am avut o discuție foarte serioasă cu el în care i-am explicat că valorile liberale nu conțin astfel de idei și că nu îl obligă nimeni să rămână membru al PNL. În momentul în care îți dorești să faci parte dintr-un partid înseamnă că îi împărtășești și doctrina, iar doctrina liberală nu este o doctrină a intoleranței și acest lucru nu este posibil”, a explicat Teodor Atanasiu.

„În urma discuției pe care am avut-o în acest sens cu domnul Buglea, m-am bucurat că și-a cerut scuze și apoi și-a dat demisia din funcția politică pe care o avea de președinte al TNL Alba. Dacă, în continuare dânsul își susține ideea, acum a trebuit să discute în general ce se întâmplă cu femeile care își abandonează copiii, nu sunt de acord cu propunerea lui, dar nu înseamnă că el la ora asta face vreo discriminare. La ora actuală el are o idee nelalocul ei”, a mai precizat Atanasiu.

Și liderul PSD Alba, Ioan Dîrzu, a ținut să își exprime dezacordul cu ideile lui Buglea: „Nu știu care era starea dânsului când a postat așa ceva. Eu personal și ca președinte al PSD Alba nu sunt de acord sub nicio formă cu această atitudine și ulterior vor avea discuții și în interiorul Comisiei, pe baza solicitării cuiva de la nivel național, e clar că nu putem să fim sub niciun aspect de acord. A fost o afirmație negândită, sau poate influențată. Deși l-am cunoscut în campania electorală, nu mi-am dat seama să aibă astfel de atitudini vizavi de anumite categorii sociale”.

Președinția TNL Alba, preluată de unul dintre vicepreședinți

„În organizația tinerilor liberali lucrurile sunt foarte clare, Rareș Buglea nu mai poate fi președinte. Mai departe mergem pe căi diferite dacă el continuă să susțină astfel de idei, noi liberalii nu le putem susține. Drumurile noastre pe acest subiect se despart total. Eu, personal nu pot să susțin astfel de idei. Cu toate că mulți erau de acord cu rezolvarea problemelor abandonului copiilor prin <metoda Buglea>, noi nu putem rezona cu așa ceva”, a precizat Atanasiu.

Funcția de președinte al TNL Alba este preluată de unul dintre vicepreședinți.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. HaHaHa

    vineri, 08.02.2013 at 15:57

    Nulitatile merg mai departe…? Bine, mergeti in pace.

  2. iosea

    vineri, 08.02.2013 at 20:12

    pai de ce nu il dati afara din partid daca va delimitati toti de atitudinea lui? il tineti acolo bine de-o parte poate vreti sa il mai folositi daca va mai fi nevoie de un papagal cu gura mare mancator si improscator de rahat

  3. Claudiu

    sâmbătă, 09.02.2013 at 10:27

    eu nu inteleg totusi ceva, de ce tigani au mai multe drepturi decat majoritatea??!! Ei fac ce vor, nu platesc taxe, nu platesc impozite, traiesc din ajutoare sociale,cersesc, fura etc…De ce??!! Atunci haideti sa nu mai muncim, sa ne apucam toti de cersit si sa traim din ajutoare sociale, sa vedem atunci de unde mai are statul bani sa tina 600 de hoti in fruntea tari si pe langa ei tigani si hoti mai marunti….Noi „cica ” suntem liberi dar de fapt suntem sclavi sistemului…Cei care sunt acolo sus ar trebui sa ne reprezinte pe noi majoritatea, pt. asta sunt platiti ,nu sa faca ce vor ei….dar…………au ajuns sa ne domine , sa ne faca sclavi lor…..noi traim de azi pe maine , ei castiga intr-o zi cat majoritatea in cateva luni sau chiar ani si nimeni nu-i intreaba ce cum si de unde, poporul inca doarme….

  4. dudu

    sâmbătă, 09.02.2013 at 21:49

    Rares Buglea trebuie dat afara din functia de consilier local din partea PNL, este un idiot , un om fara suflet, un om care gandeste negativ , un om care nu are principii si nu poate face fata in slujba de ales local ! Ar fii indicat sa i se aplice aceasi tehnica si lui : pentru a oprii proliferarea prostiei lui trebuieste castrat ! Dar noi femeile ( categorie din care fac si eu parte ) suntem mai inteligente si mai tolerante inclusiv cu prostia omeneasca si nu dorin aplicarea tehnicii mai sus mentionate ci doar corectarea idiotului pe cale externa deoarece el nu are puterea interioara sa devina mai bun….

  5. Pingback: Rareș Buglea s-a ales cu plângere penală din partea a 7 ONG-uri pentru postarea rasistă de pe Facebook, iar 11 ONG-uri îi cer demisia din partid | Alba24

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax