Connect with us
Publicitate

ECONOMIE

VIDEO: Când va fi gata tronsonul lipsă de pe autostrada A1, ce leagă Sebeșul de granița cu Ungaria. Stadiul lucrărilor

Publicat

Șantierul de pe tronsonul lipsă de pe autostrada A1, ce leagă Sebeșul de granița cu Ungaria, a fost vizitat sâmbătă de ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu. Acesta susține că lucrările vor fi finalizate la finalul anului 2026.

Stadiul acestui şantier este de circa 7%, potrivit sursei citate.

Aflat sâmbătă pe lotul 2 al şantierului Lugoj – Deva (A1), zona Margina, ministrul a spus că că termenul de finalizare a investiţiei este finalul anului 2026.

„Partenerii bosniaci (specializaţi în tunele, n.r.) au venit cu utilaje şi oameni. Îi cunosc pe cei de la compania românească. (…)

Eu şi toţi bănăţenii ţinem foarte mult ca acest tronson să fie gata înainte de termen, pentru că este o lucrare necesară, dar care în prezent este o ruşine pentru bănăţeni”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Imagini cu stadiul șantierului au fost prezentate în 15 octombrie de CNAIR:

Datele investiției

Ministrul spune că stadiul investiției era, în 2021, același ca în 2017.

”Am reuşit destul de repede să organizăm licitaţia, să facem proiectare plus execuţie, iar câştigătorul licitaţiei este o companie care s-a dovedit că-şi face treaba. Mobilizarea este foarte bună şi va continua cel puţin la fel de bună. Aceşti 10 km lipsă din tronson înseamnă foarte mult pentru şoferi, pierderi de timp, este o ruşine pentru bănăţeni.

De aceea, oricine va veni în noul guvern, din decembrie, va beneficia de ‘presiunea pozitivă’ a mea şi a celorlalţi colegi (social-democraţi, n.r.) pentru ca acest proiect să nu fie lăsat deoparte, ceea ce este foarte important”, susține Sorin Grindeanu.

Valoarea contractului pentru tronsonul Margina-Holdea este de 1,82 lei fără TVA, prin finanţare PNRR. Tronsonul va cuprinde şi două tunele/culoare pentru urşi, potrivit Agerpres.

Construcția este realizată de o asociere de firme: UMB (România) și Euro-Asfalt (Bosnia).

Firmele câștigătoare (Asocierea Spedition UMB – Tehnostrade –SA & PE Construct – Euro-Asfalt) au fost anunțate în 14 octombrie 2022. Contractul prevedea 11 luni pentru proiectare și alte 34 de luni pentru execuția proiectului.

Însă, proiectul tehnic pentru tuneluri a fost abia recent aprobat și a fost emisă autorizația de construire.

O condiție de bază a proiectelor finanțate prin PNRR este finalizarea lor până în 2026.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:



ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate