Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Când va fi terminată Sala Polivalentă din Blaj. Primăria caută 6 milioane de lei după ce materiale și manopera s-au scumpit

Publicat

Sala Polivalentă a Municipiului Blaj, aflată momentan în construcție, ar putea fi terminată și inaugurată în luna septembrie a acestui an, a precizat primarul Valetin Rotar pentru Alba24.ro.

Însă costurile (materialele de construcție și manopera) s-au scumpit cu aproape 6 milioane de lei a mai declarat acesta, bani de care municipalitatea trebuie să facă rost, pentru a face inaugurarea în toamna lui 2023. 

Citește și Premieră la Blaj: O centrală fotovoltaică va asigura 80% din energia electrică necesară pentru iluminat, școli și instituții

Proiectul a avut o valoare de 25.030.571,03 de lei, fără TVA, la data semnării contractului în 2018, dar după scumpirile de materiale și manoperă suma s-a mărit în timp. 

Primarul Rotar a declarat pentru alba24.ro că toate cluburile de sport din Blaj vor avea acces gratuit pentru antrenamente, fie că sunt cluburi private, fie club de stat.

Este unul dintre cele mai ambțioase proiecte ale primăriei din Blaj, un proiect finanțat de municipalitate și Consiliul Județean Alba.

De asemenea, primarul din Blaj a precizat că a început construcția sălii polivalente în 2018 deoarece la ”Alba Iulia nu a existat interes” pentru așa ceva.

Pe lângă sala polivalentă, pe parcursul anului 2023, la Blaj vor fi inaugurate și alte investiții: reabilitarea completă a unei școli, recepția unei creșe de 80 de locuri și heliportul.

”Crșterea prețurilor a dus la o depășire consistentă a bugetului. Toate cheltuielile au crescut, inclusiv cheltuielile de funcționare. Noi suntem în căutare de 5- 6 milioane de lei. Lucrările continuă, am pornit cu o rezervă destul de consistentă, dar din cauza inflației și crșterea prețurilor și fără o altă sursă de venit am ajuns în situația în care nu mai putem sa facem față din punct de vedere financiar.

Dar ținând cont că, CNI face săli de la zero și le predă administrațiilor, poate se găsește și pentru noi 5, 6 milioane de lei pentru a duce la finalizarea lucrărilor.

Obiectivul meu este luna septembrie, adică luna septembrie să ne începem viitorul campionat în sală.

Avem un proiect de hotărâre în care toate bazele sportive din Blaj pentru copii și juniori le punem la dispoziție indiferent de forma de organizare, publică sau privată a clubului, le punem la dispoziție gratis.

Tot ce înseamnă sport în Blaj juniori, va avea costuri zero. Nu contează sportul contează ca tinerii să facă mișcare”, a declarat Gheorghe Valentin Rotar.

”Sper să nu ajung în imposibilitatea de a nu găsi acești bani că atunci lucrurile se pot schimba dar nu cred.

Este prima sală polivalentă din județ. Alba fiind unul dintre puținele județe din țară care nu are sală polivalentă. Am auzit că la Alba Iulia se mai face una, ma bucur foarte mult, dacă știam că o fac, nu o mai făceam la Blaj.

Aceasta sală am făcut-o la Blaj datorită faptului că nu a existat interes pentru Alba Iulia ca să fie realizată și atunci nu am avut ce face pentru că toată ziua jucăm Liga Campionilor prin altă parte”, a mai declarat primarul din Blaj pentru alba24.ro.

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    joi, 26.01.2023 at 20:24

    Toată stima d-le Rotaru. Iar pentru banii necesari, aplică aceiaşi metodă ca până acum, că ţine. Şti tu despre ce e vorba.

  2. un blajean

    vineri, 27.01.2023 at 08:29

    Este o rusine si o ofensa ca CJ Alba sa bage atatia bani in Blaj, in timp ce alte orase ale judetului arata ca in perioada interbelica. Se aude Dumitrele? Vezi ca nu o sa-ti mearga la nesfarsit …….

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax