Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Candidații PNL pentru Sebeș și Aiud vor fi aleși în urma unor sondaje de specialitate. Consultările publice ale celor două formațiuni au dat rezultate diferite

Publicat

dan simedru „Înțepăturile” din PNL privind candidaturile pentru alegerile locale de anul viitor par să nu se oprească prea curând. Fiecare din cele două formațiuni își dorește să își impună „preferatul”, iar liderii își aduc în față oameni diferiți și fiecare divulgă rezultate la sondajele.

Despre problemele care au apărut la Aiud, după ce filiala locală l-a anunțat pe Alin Florea ca viitor candidat și co-președintele PNL Alba Mircea Hava a spus că este o minciună, deputatul Dan Simedru spune că toate aceste neînțelegeri se vor rezolva cu ajutorul unor sondaje făcute de o firmă de specialitate.

 

„Se va rezolva această problemă într-un mod responsabil și profesionist. Va fi comandat un sondaj de opinie cu o firmă profesionistă și în urma sondajului de opinie se va lua o decizie politică privind candidații.

Acesta a precizat că tot ce a apărut până acum în presă sunt doar speculații și că nu s-au făcut sondaje până în acest moment, ci doar niște consultări publice ale căror rezultate au ieșit diferit, în funcție de grupul care a făcut consultarea.

„Ceea ce a apărut în presă până acum, din păcate, unii dintre colegi, zic eu, s-au grăbit și nu au fost foarte serioși să dea niște sondaje publicității, care de fapt nu sunt sondaje, ci mai mult o consultare a opiniei publice făcută nu într-un mod profesionist și agreat. Cei care știu cum se fac sondajele știu la ce mă refer pentru că una este o consultare a opiniei publice care poate să aibă erori foarte mari și chiar să inducă anumite răspunsuri și alta este un sondaj echidistant și profesionist. Și într-o parte și în alta au fost făcute asemenea consultări și rezultatele au fost diametral opuse. Cele două consultări de la Sebeș au dat rezultate diferite, nu au cum să fie luate în considerare, de asemenea cele două consultări de la Aiud, din nou au dat rezultate diferite.”

Dan Simedru a precizat că cei doi candidați din cele două orașe se vor alege în funcție de rezultatele sondajelor, dar și proiectelor pe care le vor prezenta.

„În moment în care vom acea un răspuns profesionist făcut de o firmă agreată de toată lumea, atunci vom putea lua o decizie politică concretă, restul sunt speculații”, a spus Simedru.

Reamintim că, în urmă cu aproape 2 săptămâni, PNL Aiud trimitea un comunicat prin care îl declara candidat pe Alin Florea. Se pare că liderii PNL nu știau despre acestă decizie, aflând din presă.

Alin Florea câștigă lupta internă din PNL, în defavoarea Oanei Badea. Fostul purtător de cuvânt, candidat pentru funcția de primar la Aiud

Reacția co-președintelui PNL Alba, Mircea Hava i-a făcut pe cei de la PNL să infirme, la mai puțin de 24 de ore, afirmațiile privind candidatura lui Alin Florea.

„Este o mare intoxicare, sfidare și minciună ceea ce au anunțat cei de la Aiud. Dacă în vechiul PNL se făceau chestiuni dinastea, la noi nu se fac. La noi singurul lucru care contează este sondajul”, declara primarul Municipiului Alba Iulia.

Hava a precizat că în primul sondaj, la care Alin Florea nu era pe liste pentru a fi sondat, Oana Badea a avut aproape 40%.

„Și la Sebeș a fost aceeași situație. Cei care au avut în sondaj 7% s-au trezit după potop. Eu nu am vorbit despre lucrurile astea pentru că noi suntem învățați să ne reglăm treburile în partid. Ceea ce a apărut ieri nu este decât o intoxicare teribilă, o mare minciună și părerea unora. Eu nu ameninț, dar lucrurile nu rămân așa. Cei care greșesc, mai ales în chestia asta, vor suporta consecințele statutului”, a declarat primarul Mircea Hava.

Butoiul de pulbere pe care stă Marele PNL Alba, gata să explodeze. Fiecare tabără încearcă să-și impună candidații la primării

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax