Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Caz închis. Polițiștii din Alba aveau imagini, dar n-au prins tinerii care au furat dintr-o căruță din Cetatea Alba Iulia

Publicat

Polițiștii din Alba nu au reușit să identifice mai mulți adolescenți, care au furat băuturi energizante și bani, dintr-o căruță din șanțurile Cetății Alba Carolina, deși aceștia au fost surpinși pe camerele video. Mai mult de atât, dosarul penal a fost închis. 

Faptele s-au petrecut în lunile iulie și septembrie ale anului 2021, iar video-urile cu tinerii au fost făcute publice de proprietarul căruței. Deși imaginile sunt clare, polițiștii din Alba după aproape un an de cercetări nu au reușit să identifice nici unul dintre tinerii care apar în video-uri.

Drept urmare, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia, au cerut judecătorilor confirmarea renunțării la urmărirea penală.

Un dosar penal in rem pentru furt calificat a fost deschis de polițiști după ultimul furt din data de 5 septembrie 2021, mai multe cercetări au avut loc, dar s-a hotărât închiderea cazului.

După aproape un an, procurorii au cerut magistraților Judecătoriei Alba Iulia confirmarea renunțării la urmărirea penală, iar o decizie a fost dată în acest sens. Motivarea instanței a fost făcut public.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Adolescenți surprinși pe camerele video când furau dintr-o căruță, în șanțurile Cetății din Alba Iulia

Anchetatorii au reținut că:

”- în data de 18.07.2021, în jurul orei 04:22, cinci persoane necunoscute de sex masculin însoțite de o persoană de sex feminin, profitând de faptul că frigiderul de depozitare al băuturilor aparținând (n.r. firmei care administrează căruța), situat în Municipiul Alba Iulia, Aleea Sfântul Capistrano, nr.28 era neasigurat, au sustras 28 de doze de energizant în valoare de 120 lei.

”- în data de 05.09.2021 în jurul orei 04.00, două persoane de sex masculin au pătruns prin efracție în spațiul comercial aparținând (n.r. firmei care administrează căruța) și au sustras suma de 40 lei.

În cauză, nu s-a reușit identificarea autorilor faptei”, potrivit motivării instanței, din data de 2 iunie 2022.

Mai mult de atât, în motivarea nici nu apare că au existat probe video la dosar.

Datele din motivarea instanței și cu ceea ce s-a întâmplat în serile respective sunt similare cu datele transmise de patronul căruței pentru reporterii alba24.ro, în urmă cu un an.

În data de 2 iunie 2022, magistrații Judecătoriei Alba Iulia au admis cererea procurorilor și au confirmat renunțarea la urmărirea penală. Mai exact, cei care au furat energizate și bani, dintr-o căruță supravegheată video, în Șanturile Cetății Alba Carolina, nu au fost identificați de către polițiști și nici nu vor mai fi trași la răspundere.

Sentința a fost definitivă.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. pilu

    vineri, 03.06.2022 at 16:38

    Păi ce fel de informatori plătiţi aveţi măi neajutoraţilor, de nici unul din cei cinci hoţi nu i-aţi identificat ? Sunteţi ruşinea naţiei !!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax