Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Cazul cocktail-urilor Molotov descoperite la Alba Iulia: La un an distanță nici un suspect. Polițiștii încă fac cercetări

Publicat

În data de 8 februarie 2024 se împlinește un an de când în Cetatea Alba Carolina au fost descoperite patru cocktailuri Molotov. Cele patru sticle incendiare au fost descoperite într-un coș de gunoi din fața Catedralei Încoronării.

A urmat o perioadă în care s-a încercat minimalizarea cazului, ducerea înspre ridicol, sau chiar ideea de glumă proastă.

La un an de la descoperire încă se fac cercetări, au declarat reprezentații IPJ Alba, joi, 8 februarie 2024.  Acesta este răspunsul poliției din Alba, cazul încă se cercetează.

Mai bine de șase luni pentru expertiza la București

Chiar dacă de la început existau indicii solide că în sticlele respective se afla benzină, rezultatul testelor de laborator a venit la mai bine de șase luni. Testele au confirmat faptul că sticlele erau umplute cu combustibil.


Însă din toată situația iscată au ieșit la suprafață mai multe probleme și semne de întrebare. În primul rând eficacitatea poliției de a creiona și indica un cerc de suspecți.

Din primele cercetări nu s-a putut stabili un cerc de suspecți, și cine ar fi avut un motiv să plaseze sacoșa în coșul de gunoi. Nici chiar la 9 luni de la descoperirea lor, nu exista un cerc de suspecți, potrivit reprezentanților IPJ Alba.

VEZI ȘI: VIDEO: Polițiștii din Alba Iulia încă caută persoana care a pus o plasă cu mai multe cocktailuri Molotov, într-un coș de gunoi

Colegii se uită pe camerele de luat vederi, fac cercetări” a precizat Alexe Andreea, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba, în data de 28 octombrie 2023.

”Nu a fost clasat dosarul” mai declara la data respectivă reprezentantul IPJ Alba.

Supraveghere video, lipsă în zona zero a orașului

În al doilea rând a ieșit la suprafață un alt fapt: în Cetatea Alba Carolina, zona zero a orașului, supravegherea video era la momentul respectiv aproape inexistentă.

În afară de câteva camere montate pe podul de sticlă, sau într-o parte a parcului, (cea din zona Casei de Cultură) restul Cetății Alba Carolina nu dispune de sistem de supraveghere video.

Mai mult de atât, camera montată pe Hotelul Cetate nu funcționa în perioada respectivă.

În linii mari, un caz care a ridicat și ridică semne de întrebare, este încă în cercetare la Inspectoratul Județean de Poliție Alba.

CITEȘTE ȘI: VIDEO ALERTĂ La Alba Iulia: Plasă cu patru Cocktail-uri Molotov descoperită lângă Catedrala Încoronării din Cetatea Alba Carolina

Reamintim că în data de 8 februarie 2023, în jurul orei 10:00, Poliția Municipiului Alba Iulia a fost sesizată de către Poliția Locală Alba Iulia cu privire la faptul că angajați ai firmei de salubritate au găsit, într-un coș de gunoi amplasat în parcul din fața Catedralei Reîntregirii Neamului din Alba Iulia, o sacoșă cu 4 sticle, în care se găsește o substanță posibil inflamabilă.

La fața locului s-a deplasat o echipă de cercetare formată din polițiști de ordine publică, investigații criminale și criminaliști care efectuează investigații cu privire la acest incident, urmând ca lichidul din sticle să fie expertizat, în condiții de laborator.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax