Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ce cărți le recomandă politicienii din Alba adversarilor politici: de la ”Înconjurat de idioți” la ”Amintiri din copilărie”

Publicat

Intimidați de mulțimea cărților din jur sau curioși, după caz, o parte dintre politicienii locali din Alba au fost prezenți la deschiderea târgului de carte ”Alba Transilvana”, eveniment cultural ce se desfășoară la Alba Iulia, în aceste zile. 

Pe lângă a puncta prezența din partea partidului la un eveniment finanțat de Consiliul Județean Alba, unii dintre politicienii prezenți s-au arătat interesați de standurile de cărți amenajate între Sala Unirii și Muzeul de Istorie.

Reporterii alba24.ro au mers pentru a afla ce cărți le-ar recomanda politicienii adversarilor politici și de ce.

Am stat de vorbă cu Ion Dumitrel, Marius Hațegan, Alin Ignat, Florin Roman, Marius Filimon și Corneliu Mureșan.


Dacă unii au specificat o carte anume și motivul pentru care o recomandă unor adversari politici, alții au fost evazivi și nu au menționat un titlu anume.

Corneliu Mureșan: ”Înconjurat de idioți”

Subprefectul din partea PSD Alba a avut un răspuns foarte rapid: le-a recomandat adversarilor politici ”Înconjurat de idioți”, de Thomas Erikson.

”O carte care ne face să înțelegem că și cei care au alte opinii, alte idei, un alt tip comportamental trebuie să se integreze și toate ideile trebuie puse la comun”, a prezentat, pe scurt, Corneliu Mureșan, cartea pe care a ales-o ca recomandare.

Viceprimarul Marius Filimon, recomandare clasică pentru Călin Matieș

Viceprimarul municipiului Alba Iulia, Marius Filimon, i-a făcut o recomandare clasică senatorului PSD de Alba Călin Matieș și adversar politic al PNL: ”Arta războiului” de Sun Tzu.

Poziția senatorului de Alba nu am aflat-o, deoarece Călin Matieș nu a fost prezent la eveniment.

Recomandare practică pentru Beniamin Todosiu din partea deputatului Florin Roman

Întrebat ce carte i-ar recomanda lui Beniamin Todosiu, colegul său de Camera Deputaților, Florin Roman a fost evaziv în primă fază și a spus că un eveniment cultural nu trebuie politizat.

Reîntrebat ce carte i-ar recomanda deputatului Todosiu, Florin Roman i-a sugerat să citească după aproape un mandat regulamentul Camerei Deputaților pentru ”că i-ar fi de folos”.

Recomandarea deputatului PNL de Alba, Alin Ignat, pentru foștii săi colegi din TNL care nu au avut o ascensiune politică similară

Alin Ignat s-a arătat surprins că, în organizația locală a tinerilor liberali ascensiunea sa politică a fost criticată, de către foștii săi colegi.

CITEȘTE ȘI: VIDEO: Târgul de cArte Alba Transilvana. Eveniment cultural de excepție, cu zeci de lansări, conferințe și concert la Alba Iulia

Întrebat ce carte le-ar recomanda celor care critică activitatea sa politică, acesta a indicat ”Scurta istorie a României” de Keith Hitchins și a motivat faptul că întâi un politician trebuie să își cunoască istoria, iar apoi să își dorească o ascensiune politică.

Marius Hațegan nu a vrut să îi recomande o carte lui Gabriel Pleșa

Vicepreședintele Consiliului Județean Alba, Marius Hațegan, nu a vrut să îi facă o recmandare lui Gabriel Pleșa, primarul municipiului Alba Iulia.

Acesta a spus că ”nu știu ce  îi place la Gabriel Pleșa, dar orice carte ar fi bine să o citim, oricând și oriunde”.

Mai mult de atât, când a fost întrebat ce carte i-ar sugera primarului Pleșa, în contextul actual (varianta ca Marius Hațegan să fie candidatul PNL Alba Iulia, pentru primărie), acesta a spus ”nu vreau să intru în discuții de genul asta și știi de ce”, iar apoi a plecat.

Recomandare pentru un prieten, din partea lui Ion Dumitrel pentru Mircea Hava

Președintele Consiliului Județean Alba, Ion Dumitrel, i-a reocomandat lui Mircea Hava ”Cartierul Evidențiaților” de Mihai Barbu, carte pe care o avea în mână, pentru că ”este unul dintre evidențiații în sens pozitiv al României”, a spus acesta.

În timp ce Ion Dumitrel se pregătea să răspundă, din fundal, fostul senator, Alexandru Pereș, a făcut o altă recomandare: ”Amintiri din copilărie”.

Dumitrel a spus că recomandarea este una prietenească pentru Mircea Hava. ”Noi suntem prieteni, spre deosebire de alții care cred că nu, suntem așa cum am fost de când ne-am cunoscut, 30 de ani în total”, a spus Ion Dumitrel.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. pilu

    vineri, 05.05.2023 at 14:06

    Oriunde merge Dumitrel îşi ia cu el şi bodygardul. Unde-i? În spate, ca de obicei.
    Iar de Florin ce să mai spunem, pentru el carte este regulamentul Camerei Deputaţilor. Atât o fi citit şi el la viaţa lui, să nu se facă de râs prin Parlament.Câ în rest s-a făcut de râs cu vârf şi-ndesat. Şi parcă-l văd cap de listă la PNL,că alţii n-au botezul păpuşarului.

  2. BOALA

    vineri, 05.05.2023 at 18:34

    Dumitrel sa citeasca cartea „Interventii la spitalul Judetean” Cand in pandemie a facut interventii pt unu din Cugir da nu sa sesizat nimeni la momentul respectiv.
    Oricum nu va mai voteaza nici dracu…

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax