Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ce înseamnă ”șoferi de Alba” și de ce sunt blamați pe drumurile din alte zone. Răspunsul instructorilor auto din Alba Iulia

Publicat

scoala soferi

Ce înseamnă „șofer de Alba” și de ce sunt conducătorii auto din județul nostru blamați pe drumurile din alte zone? 

Este întrebarea adresată de reporterul Alba24, la care au răspuns instructorii auto prezenți la inaugurarea noii săli de desfășurare a probei teoretice în vederea obținerii permisului de conducere, situată în Mercur City Center din Alba Iulia.

„Știți că astea sunt niște preconcepții, se întâmplă și la case mai mari, dacă mergeți în Germania o să vedeți că cei mai proști șoferi sunt olandezii.

La fel dacă mergeți la București o să vă spună de prahoveni sau piteșteni … Nu! Eu n-aș spune treaba asta, am întâlnit o grămadă de șoferi clujeni, spre exemplu, care vin și nu se descură într-un oraș ca al nostru.

Eu cred că există și un sâmbure de adevăr, sunt oameni care merg în alte orașe mai mari și sunt timorați, tot de preconcepții, nu cunosc traseele foarte bine, nu știu unde să ajungă, sunt preocupați de grijile care i-au adus în zona respectivă …

Evident că în orice activitate este loc și mai bine” a spus unul dintre cei prezenți.

Șofer din Alba Iulia, la un pas să fie agresat la Vâlcea pentru că avea numere de Alba și mergea încet. Cum s-a terminat totul

Aceste prejudecăți pot genera însă și altfel de probleme: jigniri sau chiar violențe în trafic. Un asemenea episod a fost relatat pentru Alba24 de un cititor care a fost aproape de a fi agresat la Vâlcea, din cauza numărului de Alba.

Acesta spune că doi tineri aflați într-o altă mașină l-au depășit și au blocat drumul chiar în fața sa, reproșându-i că nu merge destul de repede și că are numere de Alba.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. denu

    miercuri, 29.03.2023 at 12:03

    Explicatia este alta. Foarte multi „albanezi”, si nu numai, locuiesc si circula doar in zona in care locuiesc. Acei oameni cand ajung in alte locatii, o data pe an, pe post de soferi, sunt complet debusolati.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax