Connect with us
Publicitate

ADMINISTRATIE

VIDEO: Ce spune prefectul de Alba despre facturile reduse la energie pentru locuitori din Apuseni și controalele la stații GPL

Publicat

Prefectul Nicolae Albu a explicat, la Radio Alba24, care sunt cele mai importante activități în această perioadă în județul Alba, pentru instituția care o conduce și a detaliat rezultatele unor controale.

Prefectul a răspuns întrebărilor adresate de jurnalistul Emil Pojar.

Despre verificările derulate în cadrul campaniei naționale la operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează sau comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, prefectul Nicolae Albu a spus că, deocamdată, nu au fost descoperite nereguli grave.

Într-un singur caz, unui operator economic ce activează în domeniul de distribuție carburanți i-a fost suspendată activitatea, până la depunerea documentației necesare către Direcția vamală. A fost și amendat cu 40.000 de lei, dar are dreptul să conteste măsura.

În total, sunt vizați de activitățile de control 152 de operatori din județ. Deocamdată, în total, au fost constatate peste 300 de nereguli și date 232 de sancțiuni. Dintre acestea, 48 sunt amenzi în cuantum de 224.800 lei, a explicat prefectul.

Acesta a precizat că toate instituțiile cu atribuții în domeniu fac verificări periodice, doar că în această perioadă este campanile națională. Controlul are rol preventiv, pentru a reduce orice fel de risc și a asigura respectarea legislației.

Facturi mai mici cu 50% la energie pentru locuitorii din Apuseni

Nicolae Albu a făcut precizări și despre demersurile privind aplicarea ordonanței din 1996, ce dă dreptul locuitorilor din Apuseni, pe lângă cei din Delta Dunării, la reducere cu 50% pentru contravaloarea consumului la energie.


”Activitatea am demarat-o în urmă cu un an, la solicitarea primarilor, este o lege ce se aplică locuitorilor din Apuseni și celor din Delta Dunării.

Ne-am întâlnit cu primarii la Câmpeni și de atunci au fost făcute demersuri permanente, în special la Electrica. Deputatul Florin Roman periodic a discutat cu conducerea ministerului. Discuțiile au fost și cu ANRE.

Rezultatul a fost că, din septembrie se emit facturile cu reducere, în Apuseni. După o perioadă lungă, am reușit să rezolvăm această problemă, în echipă. Acum se aplică o lege din 1996, pentru consumatorii casnici”, a spus prefectul.

Potrivit acestuia, ”partea importantă pe care noi am reușit să o obținem a fost că se aplică retroactiv de la data depunerii dosarului”. Albu a precizat că sunt primării care au depus dosarele în urmă cu un an, sumele din facturile la energie vor fi reduse cu 50%.

Alte demersuri în Apuseni

Prefectul a mai spus că în această perioadă reprezentanții Prefecturii au întâlniri în localități din Apuseni, împreună cu conducerea OCPI și a Casei de Pensii, pentru a face posibilă aplicarea legii privind obținerea titlului de proprietate.

”Vvrem să acoperim toată zona unde legea este aplicată, pentru obținerea titlului de proprietate. Este un termen de 6 luni, ce expiră în noiembrie. Ne asigurăm că oamenii sunt informați”, a spus prefectul.

De asemenea, Albu a amintit de situația lucrărilor pe DN74, despre care spune că este monitorizată.

”Este o problemă mai veche, ce a ajuns la minister. Așteptăm autorizarea pentru repararea podului de la Cărpiniș și a celor trei rupturi între Abrud și Câmpeni”, a spus prefectul.

Consumul de droguri în școli

Despre consumul de droguri în școli, prefectul consideră că trebuie luate toate măsurile pentru prevenirea acestuia.

”Însă dacă se ajunge la consum, trebuie să-i conștientizăm pe tineri că nu este o rușine să-ți recunoști o greșeală. Tânărul vulnerabil să înțeleagă că ar fi bine să nu greșească, dar dacă greșește, să ceară ajutorul”, a spus Nicolae Albu.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax