Connect with us
Publicitate

EDUCAȚIE

VIDEO: Ce spune șeful ISJ Alba, Cornel Sandu, despre redeschiderea școlilor din județ. Scenarii posibile

Publicat

Deschiderea școlilor și reîntorcerea la ore, în format fizic a elevilor, va fi cel mai probabil condiționată de incidența cazurilor de COVID-19 înregistrate la nivelul fiecărei localități în parte. 

Marți, 2 februarie, autoritățile vor lua o decizie în ceea ce privește modalitatea în care elevii vor intra în semestrul al doilea din 8 februarie. 

Citește și VIDEO: Klaus Iohannis anunță că ȘCOLILE se REDESCHID din 8 februarie. În ce condiții se întorc elevii în bănci

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Alba, Cornel Sandu, a prezentat într-o conferință de presă cum ar putea fi influențată întoarcerea la școală a elevilor de incidența cazurilor de COVID.

Declarația șefului ISJ Alba poate fi ascultată de la minutul 19:00 al video-ului. 

Spre exemplu, dacă miercuri, 3 februarie s-ar redeschide școlile în funcție de incidență, la Alba Iulia ar merge în format fizic la școală doar elevii de grădiniță și cei de ciclu primar.

La Aiud, ar merge elevii de grădiniță, clasele I – IV și elevii din anii terminali.

Singura localitate din mediul urban unde elevii ar putea merge la școală în format fizic, ar fi Baia de Arieș, unde incidența este de 0,52. În rest toate orașele s-ar situa în scenariul al 2 lea, cu excepția municipiului Alba Iulia, unde incidența este mai mare de 3%.

Scenarii posibile

La o incidență de sub 1%, toate clasele de elevi merg în format fizic la școală.

La o incidență cuprinsă între 1% și 3% merg la școală elevii de grădiniță și cei până în clasa a IV-a, clasele a VIII-a și a XII-a, alături de seral, (anii terminali).

Iar la o incidență de peste 3% și până la 6%, merg în format fizic doar grădinițele și ciclul primar.

În urma ședinței care se desfășoară marți la Cotroceni, la care participă președintele României, Klaus Iohannis, alături de premierul Florin Cîțu, ministrul Sănătății – Vlad Voiculescu, ministrul Educației – Sorin Cîmpeanu, șeful DSU – Raed Arafat și Directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile din cadrul Institutului Naţional de Sănătate Publică, dr. Adriana Pistol, se va lua o decizie în ceea ce privește redeschiderea școlilor.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax