Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Ce sunt luminile văzute pe cerul județului în ultima lună. Sateliții lui Elon Musk, filmați de Eduard Schneider la Sebeș

Publicat

60 de sateliți ai Companiei SpaceX, aparținându-i lui Elon Musk, au fost lansați miercuri noapte la Centrul Spațial Kenedy din Florida și au putut fi văzuți și din România, la fel ca și tranșele anterioare.

Producătorul și realizatorul video Eduard Schneider, i-a surprins joi seară deasupra Sebeșului și a reușit să îi filmeze.

Chiar dacă sateliții pot fi văzuți cu ochiul liber, filmarea lor este în realitate extrem de dificilă. 

Acesta a postat pe contul său de Facebook un video în care se văd sateliții, câteva fotografii realizate de Victor Schneider și a transmis Alba24 și filmarea la calitatea originală (compresia de pe Facebook alterează calitatea filmului).

”Îmi plac lentilele mele #zeiss, dar ar trebui să actualizez camerele :).

Cel puțin unul am în minte… tocmai anunțatul #canon R5! Timpul dublu ISO și 8K RAW. Apropo, compresia de pe facebook a distrus acest videoclip. 🙁 pentru asistență Victor Schneider și Cosmin Patrinjan, care au descoperit traseul !!!” a scris Eduard Schneider pe contul său de Facebook.

Prezența a zeci de luminițe în mișcare ordonată pe cer a mai fost observată de zeci de locuitori ai județului Alba, în ultima lună, și a stârnit reacții diverse: de la teamă la curiozitate.

Este vorba despre sateliții lansați anterior de compania lui Elon Musk.

Space X a lansat cu succes, miercuri, 22 aprilie 2020, cea de-a șaptea tranşă de 60 de sateliţi din cadrul constelaţiei Starlink, iar racheta portantă Falcoln 9 a aterizat în condiţii optime, după ce misiunea a fost amânată în repetate rânduri din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, informează Space.com.

Potrivit siteului companiei, SpaceX își valorifică experiența în construcția de rachete și nave spațiale pentru a implementa cel mai avansat sistem de internet de bandă largă din lume.

FOTO: Sateliții lui Elon Musk, deasupra Sebeșului. Credit: Victor Schneider

Fiecare satelit Starlink are o greutate de aproximativ 260 kg și este echipat.

După ce sunt eliberaţi în spaţiu, ei vor urca uşor, prin mijloace proprii de propulsie, timp de până la patru luni, până vor atinge orbita lor operaţională aflată la 550 kilometri altitudine.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax