Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Ceartă ca la grupa mică în CL Alba Iulia, pentru un loc de grădiniță. De trei ori s-a votat un proiect până au reușit să iasă la număr

Publicat

consiliu local 4 Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local Alba Iulia de marţi s-a aflat un proiect de hotărâre care prevedea cumpărarea unui teren pentru construcția unei grădinițe. Consilierii erau cât pe ce să-l aprobe până în momentul în care au aflat, de la arhitectul șef, Helviga Călin, că este vorba despre mutarea Grădiniței nr. 8 din Cetate și nu neapărat construirea unei noi gradinițe, pentru alți copii din oraș. După o ceartă cu urlete și întrebări fără răspuns, s-a trecut la vot. De trei ori s-a tot supus spre aprobare proiectul, care într-un final nu a fost aprobat.

Proiectul privind cumpărarea terenului situat în municipiu, pe strada Dr. Ioan Suciu cu o suprafață de 1.439 de mp, pentru construirea unei grădinițe nu a fost aprobat de consilieri. Chiar înainde de a vota, după ce au stabilit ca prețul maxim de negociere să fie 57.600 euro, consilierul PNL Rareș Buglea a întrebat de ce este necesară construirea unei noi grădinițe în Alba Iulia. În momentul în care a aflat de la arhitectul șef al municipiului Alba Iulia, Helviga Călin, că de fapt este vorba despre mutarea Grădiniței nr. 8 din Cetatea Alba Carolina, acesta „a luat foc”.

„Sigur un samsar a pus ochii pe acel loc și vrea să construiască ceva acolo”, a spus consilierul.

Hedviga Călin a explicat consilierilor că este o „clădire-parazit” care nu are ce căuta în interiorul unei zone istorice. În acel moment, consilierul PSD Daniel Zdrânc a întrebat de ce nu este considerat „parazit” și parcul de joacă amenajat de primărie la nici 50 de metri de gradiniță, că nici acel loc nu este istoric. Nu a primit răspuns la această întrebare, cum nu au primit răspuns nici la întrebarea „Se demolează clădirea sau se vinde?”

După certuri și întrebări fără răspuns, președintele de ședință, Gabriel Pleșa, în încercarea de a duce la capăt misiunea de a „restabili ordinea” la şedinţa de CL, a tot supus la vot proiectul, care a ajuns în final să fie votat de trei ori.

La prima „rundă” de vot au fost 13 pentru, restul nu au mai apucat să voteze. După ce și-au dat seama că nu a votat toată lumea, s-a votat a doua oară. De la 13 au ajuns la 9 pentru, 6 abțineri și trei împotrivă. Când au făcut un calcul matematic simplu, și-au dat seama că 9+3+6 nu fac 19, numărul consilierilor prezenți la ședință.

Într-un final au mai votat și s-au numărat cu voce tare, precum copiii de grădiniță cărora le este frică să nu greșească și să fie certaţi de educatore și, după atâta numărătoare, au căzut la pace cu 10 pentru, 3 împotrivă și 6 abțineri.

YouTube video

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. Anca

    marți, 22.09.2015 at 21:17

    Sigur vor sa construiasca ceva acolo…

  2. csoso

    miercuri, 23.09.2015 at 09:21

    „De trei ori s-a tot supus spre aprobare proiectul, care într-un final nu a fost aprobat. ….au căzut la pace cu 10 pentru, 3 împotrivă și 6 abțineri.” Nu am înţeles dacă se va cumpăra terenul din banii noştrii sau nu, sau cel puţin autorul articolului nu a tras o concluzie la final, aşa cum era normal. Doar trebuie să informeze nu să scrie o carte cu final în coadă de peşte.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax