Connect with us
Publicitate

BLAJ

VIDEO: ”Cei mai mișto oameni care l-au întâlnit pe Papa Francisc”, la Blaj. Documentar realizat de Europa Liberă România

Publicat

Papa Francisc a vizitat cartierul Barbu Lăutaru din Blaj unde s-a întâlnit cu comunitatea roma. Gabriela Meruț a fost la întâlnirea cu Papa și a aflat că nu trebuie să conteze „că tu ești alb și eu sunt neagră. Sufletul omului contează”.

Jurnaliștii de la Europa Liberă au realizat un film denumit ”Cei mai mișto oameni care l-au întâlnit pe Papa Francisc”, o aluzie la specificul etnic al comunității, pe care l-au postat pe siteul publicației. Documentarul arată cum l-a așteptat și cum l-a primit comunitatea de romi din Blaj, pe Papa Francisc.

Vizita Papei în cartierul respectiv a fost documentată pe larg și de alte publicații internaționale. De exemplu, Washington Post a dedicat subiectului un spațiu amplu.

”Înainte de a se îndrepta spre Vatican, Francisc a făcut o ultimă oprire și a vizitat o comunitate de romi, cunoscuți și sub denumirea de țigani, într-o biserică catolică recent construită, care a fost atât de mică încât organizatorii au cerut clerului să plece pentru a face mai mult loc pentru familiile acestora.

Acolo, Francis a cerut scuze pentru „numeroasele experiențe de discriminare, segregare și maltratare trăite de comunitățile voastre”, o referire la statutul de clasă a doua a minorității rome în România și în întreaga Europă, unde romii sunt mai predispuși săraci, cu risc de hărțuire, potrivit studiilor efectuate de Uniunea Europeană” au scris jurnaliștii Nicolae Dumitrache și Nicole Winfield.

Sursă: Europa Liberă

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax