Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Cele mai frumoase colinde din județul Alba, interpretate de Ioan Bocșa: ”Asta-i fiică mică”, un colind din Almașu Mare


Publicat

Solistul de muzică populară ardelenească, Ioan Bocșa, din Alba, culege de ani de zile colinde din județul Alba și le interpretează. În preajma Craciunului, Consiliul Județean Alba, promovează patrimoniul cultural al județului prin prezentarea celor mai frumoase colinde de Crăciun, colinde tradiționale din județ. 

Reprezentanții instituției postează colindele interpretate de Ioan Bocșa pe Facebook.  În acest weekend, pe pagina de Facebook a instituției a fost postat colidul ”Asta-i fiică mică”, un colind cules de Ioan Bocșa în 1997, dintr-un sat din comuna Almașu Mare.

,𝐴𝑚 𝑓𝑖 𝑑𝑜𝑟𝑖𝑡 𝑐𝑎 𝑠̦𝑖 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑖 𝑛𝑜𝑠̦𝑡𝑟𝑖, 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑖 𝑙𝑜𝑟 𝑠̦𝑖 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑖 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑙𝑜𝑟 𝑠𝑎̆ 𝑝𝑜𝑎𝑡𝑎̆ 𝑎𝑓𝑖𝑟𝑚𝑎 𝑙𝑎 𝑢𝑛 𝑚𝑜𝑚𝑒𝑛𝑡 𝑑𝑎𝑡 𝑐𝑎̆ 𝑢𝑛𝑎 𝑑𝑖𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑖𝑚𝑒𝑙𝑒 𝑎𝑚𝑖𝑛𝑡𝑖𝑟𝑖 𝑎𝑙𝑒 𝑐𝑜𝑝𝑖𝑙𝑎̆𝑟𝑖𝑒𝑖 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑙𝑒𝑔𝑎𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑚𝑖𝑟𝑎𝑐𝑜𝑙𝑢𝑙 𝑐𝑜𝑙𝑖𝑛𝑑𝑎𝑡𝑢𝑙𝑢𝑖, 𝑑𝑎𝑟 𝑙𝑢𝑚𝑒𝑎 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑒𝑚𝑝𝑜𝑟𝑎𝑛𝑎̆ 𝑛𝑢 𝑛𝑒 𝑑𝑎̆ 𝑝𝑟𝑒𝑎 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑠𝑝𝑒𝑟𝑎𝑛𝑡̦𝑒 𝑖𝑛 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡 𝑠𝑒𝑛𝑠; 𝑚𝑢𝑙𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑡𝑟𝑎𝑑𝑖𝑡̦𝑖𝑖 𝑠-𝑎𝑢 𝑑𝑖𝑙𝑢𝑎𝑡, 𝑠̦𝑖-𝑎𝑢 𝑠𝑐ℎ𝑖𝑚𝑏𝑎𝑡 𝑠𝑒𝑛𝑠𝑢𝑙 𝑠𝑎𝑢 𝑐ℎ𝑖𝑎𝑟 𝑎𝑢 𝑑𝑖𝑠𝑝𝑎̆𝑟𝑢𝑡 𝑐𝑢 𝑑𝑒𝑠𝑎̆𝑣𝑎̂𝑟𝑠̦𝑖𝑟𝑒.

𝑆𝑖𝑛𝑔𝑢𝑟𝑎 𝑚𝑜𝑑𝑎𝑙𝑖𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑑𝑒 𝑎 𝑑𝑎 𝑜 𝑑𝑖𝑚𝑒𝑛𝑠𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑡𝑒𝑚𝑝𝑜𝑟𝑎𝑙𝑎̆ 𝑛𝑒𝑙𝑖𝑚𝑖𝑡𝑎𝑡𝑎̆ 𝑎𝑐𝑒𝑠𝑡𝑜𝑟 𝑣𝑎𝑙𝑜𝑟𝑖 𝑠𝑝𝑖𝑟𝑖𝑡𝑢𝑎𝑙𝑒 𝑑𝑒 𝑛𝑒𝑝𝑟𝑒𝑡̦𝑢𝑖𝑡 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑐𝑢𝑙𝑒𝑔𝑒𝑟𝑒𝑎, 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑒𝑚𝑛𝑎𝑟𝑒𝑎, 𝑎𝑛𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑠̦𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑒𝑟𝑣𝑎𝑟𝑒𝑎, 𝑎𝑠𝑖𝑔𝑢𝑟𝑎̂𝑛𝑑𝑢-𝑙𝑒 𝑎𝑠𝑡𝑓𝑒𝑙 𝑣𝑒𝑠̦𝑛𝑖𝑐𝑖𝑎 𝑖𝑛 𝑚𝑒𝑚𝑜𝑟𝑖𝑎 𝑢𝑚𝑎𝑛𝑖𝑡𝑎̆𝑡̦𝑖𝑖.

𝑅𝑒𝑎𝑙𝑖𝑧𝑎𝑟𝑒𝑎 𝑝𝑟𝑒𝑧𝑒𝑛𝑡𝑒𝑖 𝑐𝑢𝑙𝑒𝑔𝑒𝑟𝑖 𝑠𝑒 𝑑𝑜𝑟𝑒𝑠̦𝑡𝑒 𝑎 𝑓𝑖 𝑜 𝑐𝑜𝑛𝑡𝑖𝑛𝑢𝑎𝑟𝑒 𝑎 𝑡𝑟𝑎𝑑𝑖𝑡̦𝑖𝑒𝑖 𝑠̦𝑖 𝑡𝑜𝑡𝑜𝑑𝑎𝑡𝑎̆ 𝑢𝑛 𝑜𝑚𝑎𝑔𝑖𝑢 𝑎𝑑𝑢𝑠 𝑚𝑎𝑟𝑖𝑙𝑜𝑟 𝑛𝑜𝑠̦𝑡𝑟𝑖 𝑖𝑛𝑎𝑖𝑛𝑡𝑎𝑠̦𝑖 – 𝐵𝑎𝑟𝑡𝑜𝑘, 𝐵𝑟𝑎̆𝑖𝑙𝑜𝑖𝑢, 𝐷𝑟𝑎̆𝑔𝑜𝑖 𝑠̦𝑖 𝑡𝑢𝑡𝑢𝑟𝑜𝑟 𝑐𝑒𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑎𝑟𝑒, 𝑐𝑢 𝑠𝑓𝑖𝑎𝑙𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑑𝑟𝑎𝑔𝑜𝑠𝑡𝑒 𝑠-𝑎𝑢 𝑎𝑝𝑙𝑒𝑐𝑎𝑡 𝑎𝑠𝑢𝑝𝑟𝑎 𝑐𝑜𝑙𝑖𝑛𝑑𝑒𝑖 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑒𝑠̦𝑡𝑖.

𝑆𝑝𝑒𝑟𝑎̂𝑛𝑑 𝑐𝑎̆ 𝑚𝑢𝑛𝑐𝑎 𝑛𝑜𝑎𝑠𝑡𝑟𝑎̆ 𝑛𝑢 𝑣𝑎 𝑓𝑖 𝑓𝑜𝑠𝑡 𝑠̦𝑖 𝑛𝑢 𝑣𝑎 𝑓𝑖 𝑧𝑎𝑑𝑎𝑟𝑛𝑖𝑐𝑎̆, 𝑎𝑚𝑖𝑛𝑡𝑖𝑚 𝑣𝑜𝑟𝑏𝑒𝑙𝑒 𝑙𝑢𝑖 𝐺𝑒𝑜𝑟𝑔𝑒 𝐵𝑟𝑒𝑎𝑧𝑢𝑙 𝑑𝑖𝑛 𝐶𝑢𝑣𝑎̂𝑛𝑡𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑙𝑎̆𝑚𝑢𝑟𝑖𝑟𝑒 𝑙𝑎 𝑐𝑢𝑙𝑒𝑔𝑒𝑟𝑒𝑎 𝑑𝑒 𝑐𝑜𝑙𝑖𝑛𝑑𝑒: <<…𝑐𝑎̆𝑐𝑖 𝑛𝑢 𝑒 𝑑𝑎𝑡𝑜𝑟𝑖𝑒 𝑟𝑜𝑚𝑎̂𝑛𝑒𝑎𝑠𝑐𝑎̆ 𝑚𝑎𝑖 𝑣𝑟𝑒𝑑𝑛𝑖𝑐𝑎̆ 𝑑𝑒 𝑎 𝑓𝑖 𝑖𝑛𝑑𝑒𝑝𝑙𝑖𝑛𝑖𝑡𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑛𝑢 𝑒 𝑜𝑠𝑡𝑒𝑛𝑒𝑎𝑙𝑎̆ 𝑚𝑎𝑖 𝑑𝑒 𝑓𝑜𝑙𝑜𝑠, 𝑑𝑒𝑐𝑎̂𝑡 𝑠𝑎̆ 𝑓𝑎𝑐𝑒𝑚 𝑝𝑎̆𝑟𝑡𝑎𝑠̦𝑖 𝑝𝑒 𝑐𝑒𝑖 𝑚𝑎𝑖 𝑡𝑖𝑛𝑒𝑟𝑖, 𝑝𝑒 𝑐𝑒𝑖 𝑐𝑒 𝑣𝑖𝑛 𝑑𝑢𝑝𝑎̆ 𝑛𝑜𝑖, 𝑑𝑒 𝑏𝑢𝑐𝑢𝑟𝑖𝑖𝑙𝑒 𝑠𝑢𝑓𝑙𝑒𝑡𝑒𝑠̦𝑡𝑖 𝑚𝑜𝑠̦𝑡𝑒𝑛𝑖𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑣𝑒𝑐ℎ𝑖𝑚𝑒, 𝑠𝑎̆ 𝑙𝑖 𝑙𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑑𝑎̆𝑚 𝑙𝑜𝑟 𝑐𝑎 𝑝𝑒 𝑜 𝑧𝑒𝑠𝑡𝑟𝑒 𝑑𝑒 𝑚𝑎𝑟𝑒 𝑝𝑟𝑒𝑡̦.>>, a precizat Ioan Bocșa.

,𝐴𝑠𝑡𝑎-𝑖 𝑓𝑖𝑖𝑐𝑎 𝑚𝑖𝑐𝑎̆” – culeasă de Ioan Bocşa în anul 1997, în satul Nădăştia, comuna Almaşu Mare, judeţul Alba.

Asta-i fiica mică
Multu-i frumuşică,
Dalba-i ficioriţă,
Şi pă ea ni-o cere,
Tri din tri laturi,
Dalba-i ficioriţă,
Peste tri vaduri,
Şi pă ea ni-o cere-on,
Dălbuţ păcurariu.
De cerut ni-o cere,
După el n-o mere,
Lejile-s urâte,
Leji păcurăreşti,
În strungă şezânu,
Ulăile-ş mulgânu,
Mei dalbi aplecându.
De cerut ni-o cere-un,
Fiu mic de-mpăratu.
De cerut ni-o cere,
După el n-o mere,
Că doar împăratu,
Bin te-o ferecatu,
Da-n spumă-i scăldatu,
Şi te-nveseleşte,
Ler, dalbă fetiţă!

Urmăriți știrile Alba24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Publicitate

EVENIMENT

ACCIDENT pe DN 74, în zona localității Izvoru Ampoiului. Un șofer a fost rănit după ce a intrat cu mașina într-un stâlp

Publicat

politie, IPJ, masina politie

Un accident rutier s-a produs joi dimineața pe drumul național DN 74, pe raza localității Izvoru Ampoiului.

Potrivit IPJ Alba, un autoturism un autoturism a intrat în coliziune cu un stâlp de electricitate.

În urma accidentului, conducătorul autoturismului a suferit leziuni, posibil ușoare.

Traficul rutier nu este afectat.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

FOTO-VIDEO: ACCIDENT pe Autostrada A1 Sibiu-Sebeș. O autoutilitară a lovit o altă autoutilitară oprită pe banda de urgență

Publicat

Un accident rutier s-a produs joi dimineața, pe Autostrada A1 Sibiu – Sebeș, la km 284+400, în zona localității Apoldu de Jos.

O autoutilitară oprită pe banda de urgență a fost lovită de o altă autoutilitară, aceasta din urmă fiind proiectată în parapetul median, oprindu-se apoi tot pe banda de urgență.

Potrivit IPJ Sibiu, evenimentul s-a soldat doar cu pagube materiale.

În urma accidentului, se circulă îngreunat pe banda 2.

sursa, foto, video: Info Trafic jud. Sibiu

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EVENIMENT

Declarația unică 2022: ANAF a publicat modele pentru completarea formularului 212, în funcție de venitul obținut

Publicat

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) a publicat miercuri, 19 ianuarie, modele actualizate pentru completarea declaraţiei unice (212). 

Cele cinci prezentări conțin instrucțiuni vizuale despre cum trebuie completat formularul, în funcție de venitul obținut.

  • Model de completare pentru venituri obţinute din activităţi independente impuse în sistem real
  • Model de completare pentru venituri obţinute din activităţi independente impuse la normă de venit
  • Model de completare pentru venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor (contracte de închiriere în lei şi valută)
  • Model de completare pentru venituri obţinute din cedarea folosinţei bunurilor (contract de închiriere în lei)
  • Model de completare pentru persoane fără venituri care optează pentru plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate

De asemenea, ANAF a realizat o prezentare cu privire la modalitatea de obţinere a formularului PDF inteligent.

Declarația unică – Formular 212 – 2022

Cine depune declarația unică?

Declarația se completează și se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/și din străinătate și care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

Declarația se depune și de către următoarele categorii de contribuabili:

– profesioniști, astfel cum sunt reglementați de art. 3 alin. (2) din Legea nr. 287/2009 privind Codul civil, republicată, cu modificările ulterioare, și persoanele fizice care obținvenituri exclusiv din drepturile de autor și drepturile conexe care au beneficiat de:

  • indemnizația prevăzută la art.XV din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare;
  • indemnizația prevăzută la art.3 din Ordonanța de urgență a Guvernuluinr.132/2020 privind măsuri de sprijin destinate salariaților și angajatorilor în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, precum și pentru stimularea creșterii ocupării forței de muncă, cu modificările și completările ulterioare;
  • indemnizația prevăzută la art.6 alin.(1) lit.a) și/sau lit.b) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.111/2021 pentru stabilirea unor măsuri de protecție socială a angajaților și a altor categorii profesionale în contextul interzicerii, suspendării ori limitării activităților economice, determinate de situația epidemiologică generată de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

– avocați care au beneficiat de indemnizația prevăzută la art.XV din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.30/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru stabilirea unor măsuri în domeniul protecției sociale în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2, cu modificările și completările ulterioare.

Declarația se completează și se depune și de către persoanele fizice care nu realizează venituri și care optează pentru plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

Care este termenul de depunere?

Declarația se depune:

în termen de 30 de zile de la data începerii activității/încheierii contractului între părți, în cazul contribuabililor care încep o activitate în cursul anului fiscal sau al celor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală și care nu au avut, până la acea dată, obligația depunerii declarației unice;

până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor în vederea declarării venitului realizat și stabilirii/definitivării impozitului anual pe venit și a contribuțiilor sociale;

până la data de 25 mai inclusiv a fiecărui an, pentru stabilirea și declararea impozitului pe venitul estimat/norma de venit a se realiza în fiecare an fiscal, precum și pentru declararea și stabilirea contribuțiilor sociale datorate;

până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a veniturilor, sub sancțiunea decăderii, în cazul exercitării opțiunii privind destinația unei sume reprezentând până la 3,5% din impozitul datorat pe venitul net anual impozabil/câștigul net anual impozabil stabilit potrivit art. 123 alin. (3) din Codul fiscal, pentru susținerea entităților nonprofit care se înființează și funcționează în condițiile legii și a unităților de cult, precum și pentru acordarea de burse private;

în termen de 30 de zile de la data încetării activității/rezilierii contractului între părți, în cazul contribuabililor care încetează o activitate în cursul anului fiscal sau al celor care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, altele decât veniturile din arendare pentru care impunerea este finală și care nu au avut, până la acea dată, obligația depunerii declarației unice.

Se poate corecta declarația?

Declarația unică privind impozitul pe venit și contribuțiile sociale datorate de persoanele fizice poate fi corectată de contribuabili din proprie inițiativă, ori de câte ori informațiile actuale nu corespund celor din declarația depusă anterior, prin depunerea unei declarații rectificative în condițiile prevăzute de Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Declarația rectificativă se întocmește pe același formular, bifându-se cu X căsuța/căsuțele „Declarație rectificativă privind capitolul I” și/sau „Declarație rectificativă privind capitolul II”, completându-se, după caz, capitolul I „Date privind impozitul pe veniturile realizate și contribuțiile sociale datorate pentru anul …..” și/sau capitolul II „Date privind impozitul pe veniturile estimate/norma de venit a se realiza în România și contribuțiile sociale datorate pentru anul ………..”

Declarația rectificativă se completează înscriindu-se toate datele și informațiile prevăzute în capitolul supus rectificării, inclusiv cele care nu diferă față de declarația inițială/anterioară.

La rectificarea declarației se vor avea în vedere următoarele:

– declarația inițială este declarația care nu are nicio bifă de rectificativă selectată;

– este permisă depunerea unei singure declarații inițiale;

– declarația rectificativă este declarația cu cel puțin o bifă de rectificativă selectată (la capitolul I sau capitolul II sau la ambele capitole);

– o declarație rectificativă care rectifică ambele capitole (capitolul I și capitolul II) trebuie să aibă ambele bife de rectificare selectate.

Contribuabilii pot rectifica impozitul pe venitul estimat până la data de 31 decembrie a anului de impunere, cu excepția contribuabililor care nu au obligația completării capitolului I din declarație și care rectifică declarația în condițiile prevăzute de Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările și completările ulterioare.

Contribuabilii care realizează venituri din activități independente şi/sau din activități agricole, silvicultură şi piscicultură pentru care impozitul se determină în sistem real şi care în cursul anului fiscal îşi încetează activitatea, precum şi cei care intră în suspendare temporară a activității, potrivit legislației în materie, au obligația de a depune la organul fiscal competent declarația, în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Contribuabilii care obțin venituri din cedarea folosinței bunurilor din patrimoniul personal, în situațiile în care intervin modificări ale clauzelor contractuale sau în cazul rezilierii, în cursul anului fiscal, a contractelor încheiate între părți, pentru care determinarea venitului brut se efectuează potrivit prevederilor art. 120 alin. (7) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare, și în care chiria este exprimată în lei sau reprezintă echivalentul în lei al unei sume în valută, depun declarația în termen de 30 de zile de la data producerii evenimentului.

Contribuabilii care realizează venituri din activități independente pentru care venitul net se determină pe baza normelor de venit, în situația încetării activității în cursul anului, respectiv a întreruperii temporare, sunt obligați ca în termen de 30 de zile de la producerea evenimentului să depună declarația la organele fiscale competente și să își recalculeze impozitul pe venit.

Persoanele fizice cu handicap grav sau accentuat care realizează venituri din activități independente/activități agricole, în mod individual și/sau într-o formă de asociere, determinate pe baza normelor de venit sau în sistem real, depun declarația în termen de 30 de zile de la obținerea certificatului care atestă încadrarea în gradul de handicap, în vederea recalculării venitului net anual și a impozitului datorat.

Cum se depune declarația?

Declarația se depune, prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

– prin intermediul serviciului „Spațiul privat virtual”, disponibil pe site-ul www.anaf.ro;

– prin intermediul serviciului „Depunere declarații”, disponibil pe portalul www.e-guvernare.ro pe baza certificatului digital calificat;

– în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poștă, cu confirmare de primire.

Informații suplimentare privind înregistrarea în Spațiul Privat Virtual se găsesc la următorul link.

Contribuabilii care nu dețin un calculator personal sau nu dispun de o conexiune la Internet, pot utiliza calculatoarele destinate auto-servirii din cadrul unităților fiscale, cu ajutorul cărora pot efectua următoarele operațiuni:

– înregistrarea în cadrul serviciului Spațiul Privat Virtual;

– completarea Declarației Unice;

– depunerea Declarației Unice.

Lista sediilor unităților fiscale în care sunt puse la dispoziția contribuabililor calculatoare destinate auto-servirii se regăsește pe site-ul www.anaf.ro, secțiunea Asistență contribuabili – Servicii oferite contribuabililor.

De asemenea, contribuabilii pot solicita sprijin și funcționarilor din cadrul organelor fiscale locale, în cadrul cărora există personal special instruit pentru a acorda îndrumare și asistență pentru depunerea Declarației unice.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate

EDUCAȚIE

FOTO: 33 de boboci ai Colegiului Militar din Alba Iulia au primit primele lor grade, cele de elev fruntaș

Publicat

33 de elevi din clasele a IX-a de la Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” din Alba Iulia au primit primele lor grade, cele de elev fruntaș, datorită rezultatelor foarte bune obținute la învățătură și purtare în primul semestru al anului școlar 2021 – 2022. 

„Orice început de drum este greu, dar fiecare pas pe care îl faci te duce mai aproape de ceea ce ți-ai propus să realizezi. Studiul și disciplina sunt atuuri care te ajută să îți îndeplinești obiectivele.

33 de boboci au primit primele lor grade, cele de elev fruntaș, datorită rezultatelor foarte bune obținute la învățătură și purtare în primul semestru al anului școlar 2021 – 2022.

Gradele sunt onorifice, dar reprezintă o recompensă pentru performanțele școlare obținute de elevi.

Cei 33 de elevi din clasele a IX-a au reușit să încheie primul semestru al acestui an școlar cu medii peste 9 și nota 10 la purtare.

Felicitări, să rămâneți la fel de ambițioși și serioși și pe viitor”, au transmis reprezentanții Colegiului Militar din Alba Iulia.

sursa, foto: Facebook – Colegiul Militar Mihai Viteazul Alba Iulia

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate