Connect with us
Publicitate

CUGIR

VIDEO: Centura ocolitoare de la Cugir va fi terminată cu câteva luni înainte de termen. Când se va putea circula pe noul drum

Publicat

Primarul din Cugir, Adrian Teban, a declarat pentru Alba24 că șoseaua de centură care va ocoli localitatea Vinerea (aparținătoare) ar putea fi gata cu câteva luni mai devreme față de termenul contractual. 

Acesta spune că șoseaua ar putea fi terminată la sfârșitul lunii august, în loc de luna decembrie a acestui an.

Viitoarea centură va fi conectată direct la DJ 704 la o distanţă de aproximativ 500 m de intrarea în localitate (dinspre Șibot), prin intermediul pasajului CF şi a unui drum de exploatare agricolă.

Drumul va urma aliniamentul liniei ferate, până la trecerea la nivel cu calea ferată (dinspre Cugir), unde se va uni cu str. Victoriei.

Declarațiile primarului Adrian Teban:

”Șoseaua de centură de la Vinerea este făcută pe PNDL. Este o investiție care a început anul trecut și pe care sperăm să o finalizăm în vara acestui an… Contribuțiile sunt 60% de la Guvern și 40% contribuție locală.

Conform contractului, data de finalizare este sfârșitul anului dar noi sperăm ca prin mobilizarea constructorului să terminăm undeva în 31 august, adică să devansăm data de punere în funcțiune.

Sigur că acest lucru depinde de mai mulți factori, dar conform graficului de execuție s-ar putea ca la sfârșitul lunii august să fie terminată. Lungimea totală a centurii este de 4,9 kilometri și valoarea totală este de 10 milioane de lei”.

Contractul de execuție a fost atribuit firmei S.C. Elis Pavaje.

În prezent, tot traficul greu spre și dinspre oraș se desfășoară prin Vinerea. Șoseaua va rezolva o parte din problemele orașului legate de trafic. Rămâne însă problema racordului la Autostrada Sebeș-Deva care trece prin apropiere.

Problema este veche dar anul acesta, pentru prima dată de la finalizarea autostrăzii, au fost alocați bani pentru un studiu de fezabilitate și pentru un proiect tehnic.

Citește și: Nod de autostradă la Cugir: au fost alocați banii pentru un studiu de fezabilitate. Florin Roman: Lucrările încep în 2021

În prezent au fost alocate peste 2 milioane de lei pentru un studiu de fezabilitate și un proiect tehnic pentru 6 noi noduri rutiere, printre care și cel de la Cugir.

Termenul de execuție al proiectului este de 14 luni, ceea ce înseamnă că lucrările de construcție a nodului pot începe în luna septembrie a anului 2021 și ar putea fi terminate în 2022.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. tot garcea

    sâmbătă, 06.06.2020 at 22:20

    Incredibil dar adevărat!! Centura ce ocolește o comuna care se afka la marginea unui oras. Cum se pot arde banii degeaba!!

  2. MAD

    duminică, 07.06.2020 at 20:26

    Domnule primar, felicitari pentru soseaua de centura! Dar vreau sa va intreb,strada Aleea Stefan cel Mare unde s-au inceput lucrari de reparatii si pavare cu dale inca din luna aprilie 2019 si nici acum nu s-au finalizat, aveti cumva vre-un termen? Vreau sa va reamintesc ca dupa un an de la inceoerea lucrarilor, mai exact in joia Pastelui 2020, echipa de muncitori au mai pus cativa metri de dale si de atunci nimic. De peste un an iesim din bloc prin gropi si pietris .Vi se pare normal ca pe partea stanga a aleii sa se puna dale, iar pe partea dreapta sa se opreasca la coltul blocului ?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax