Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cine este Ares, câinele veteran al IPJ Alba, cu zeci de misiuni la activ. Ce a fost antrenat să detecteze

Publicat

Înconjurat de zeci de elevi, pozat, mângâiat și îmbrățișat – de asta a avut parte unul dintre veteranii Inspectoratului Județean de Poliție Alba, cu ocazia Zilei Poliției Române. Este vorba despre Ares, unul dintre câinii polițiști ai IPJ Alba, care la vârsta de 8 ani are la activ zeci de misiuni. 

Pe Ares, câinele specializat în detecția de tutun l-am cunoscut alături de conductorul său, agent principal Tiberiu George Crăciun.

Ares este un câine apreciat de polițiștii din Alba. În cei opt ani de activitate a participat la zeci de misiuni, iar acum vârsta de pensionare se apropie. Însă și la vârsta sa, rezultatele sunt încă la nivelul așteptărilor, a precizat Tiberiu.

La fel ca și în cazul unui câine crescut într-o familie, interacțiunea dintre agentul de poliție și patruped este una ridicată: se ajunge la un nivel mare de atașament.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Luptătorii SAS Alba: Cum se antrenează și ce echipamente au trupele de elită care dau piept cu cei mai periculoși infractori

Atașamentul dintre cei doi este și cheia antrenamentului, a dresajului specific pe care un câine de poliție în primește. Antrenamentul se desfășoară pe toată durata vieții, pe toată durata carierei sale de câine polițist, a mai explicat conductorul său, Tiberiu George.

Câinii polițiști sunt specializați pe mai multe domenii: câini de pază, câini de asalt, câini de detecție substanțe interzise, sau chiar câini care au fost antrenați să detecteze virusul SARS-COV-2.

Unde ajung câinii polițiști după pensionare

Între agentul de poliție și câinele polițist, în timp se formează un atașament, iar acest atașament de cele mai multe ori nu poate fi stopat așa că după ce câinele iese la pensie, acesta poate ajunge la polițistul care l-a avut în grijă.

Însă, dacă conductorul nu poate să îl adopte câinele este scos la licitație. Acestuia i se stabilește o valoare, iar apoi la licitație poate participa oricine. Dar prioritate o au conductorii câinelui.

De cele mai multe ori, atașamentul este foarte mare, iar câinele este adoptat de cel polițistul care i-a fost partener și stăpân pe toata durata carierei sale de câine polițist.

 Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Alba24 și pe Google News

 

 

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax