Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cine sunt cei care îmbracă vestele de motocicliști: De vorbă cu Mihai de la ”Dus cu Vaca” despre pasiune și prejudecăți

Publicat

Într-o mare de motocicliști cu pahare de bere în mână, la peste 30 de grade, un ins solid solid se plimbă liniștit cu o talangă de vaci în mână, printre cei prezenți la Apulum Bike Fest de la Alba Iulia. 

O imagine care doar pentru cei din afara motocicliștilor pare ruptă din context, însă pentru ei este un lucru normal la un festival moto. 

Insul solid cu barbă mare și la prima vedere un bărbat dur este Mihai Manolache, sau cum îl știu motocicliștii ”Vaca” la ”Dus cu Vaca”: una dintre vocile motocicliștilor din România. Este prezent în online, unde promovează evenimentele moto și automat pasiunea pentru motociclete.

Reporterii alba24.ro au stat de vorbă cu el pentru a afla cine sunt oamenii din spatele motocicliștilor. Mai mult de atât am vrut să aflăm ce reprezintă vestele de motociclist și patch-urile de pe ele.

Mai mult de atât am vorbit despre prejudecăți și de ce sunt văzuți uneori într-o lumină proastă motocicliștii.

Motivul pentru care s-a schimbat în ultimii ani percepția despre motocicliști

Mihai merge cu motorul de aproape 15 ani. În anii care au trecut și în care a fost implicat în lumea moto a observat o schimbare în atitudinea colectivă față de motocicliști.

Iar motivul este unul simplu foarte multe persoane și-au luat carnetul pentru a conduce motociclete. Acest fapt se vede foarte ușor în trafic. Cei de pe motoare văd cu ușurință un alt motociclist care se află la volanul unei mașini, în special în modul în care le fac loc pe stradă, explică Mihai.

Cine sunt motocicliștii

O întrebare care poate fi complexă (ce profesii au, din ce medii sociale vin, cu ce se ocupă), la care Mihai a avut un răspuns simplu: Motocicliștii sunt exact ca cei care se vor uita la videoul cu el.

El este curier, dar în grupurile moto sunt doctori, avocați, polițiști, militari, pompieri, șoferi de TIR.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Mărturiile dure ale Cristinei Dinu la Alba Iulia: Cum erau tratate în trafic femeile motocicliste, în urmă cu mai mulți ani

”Suntem oameni normali, iar pentru noi motorul și mersul pe două roți este refugiul de problemele de zi cu zi”.

De unde se nasc preconcepțiile

Mihai pune preconcepțiile pe seama modului în care motocicliștii se prezintă în public: ”Pe bune, arătăm altfel, ne permitem să arătăm altfel, preconcepțiile astea negative sunt bazate pe aspect” a explicat acesta.

Vesta de motociclist – o carte de vizită a celor pe două roți

Fiecare motociclist, dar fiecare are o vestă. E un obiect vestimentar pe care îl poartă cu mândrie, și care mai ales pe lângă aspectul pe care îl impune, mai are și o folosință: este un fel de carte de vizită a motociclistului.

Logo-ul de pe vestă spune din ce ”familie” de motocicliști face parte, iar patch-urile pe care și le pune pe vestă arată la ce evenimente a participat, dar și alte date pe care un alt motociclist le poate ”citi” cu ușurință.

Ce vor motocicliștii? Să fie tratați cu respect. Cu același respect pe care ei îl arată celor cu care interacționează, a mai explicat Mihai Manolache.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate