Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO: Clasa pregătitoare ar putea rămâne la grădiniță de anul viitor. Vezi declarațiile ministrului educației, Ecaterina Andronescu

Publicat

După numeroasele discuții pe tema încadrării clasei pregătitoare în ciclul primar al școlilor, după ce mai multe voci, printre care și cea a primului ministru Victor Ponta și-au arătat dezacordul față de introducerea acestei clase în școală, rămâne valabilă întrebarea: unde va funcționa clasa pregătitoare de anul viitor, la grădiniță sau la școală? Ministrul educației, Ecaterina Andronescu, prezentă la Alba Iulia cu ocazia deschiderii anului universitar, a abordat acest subiect într-o conferință de presă. 

La două săptămâni de la începerea anului școlar, clasa pregătitoare funcționează în regulă, potrivit ministrului Educației, Ecaterina Andronescu. Totuși, aceasta și-a exprimat câteva nemulțumiri legate de partea organizatorică a clasei introduse din acest an în școli, care a bulversat infrastructura majorității unităților de învățământ din țară.

„Lucrurile care mă nemulțumesc sunt că foarte multe școli și-au desființat laboratoarele de fizică, biologie, chimie, care au desființat cancelaria sau sala de festivități sau chiar au împărțit sala de sport pentru a face 2-3 săli pentru elevii din clasa pregătitoare. Asemenea lucruri sunt anormale, nu cred că putem merge înainte ca și când nu am vedea ce se întâmplă. Nu putem, anul viitor, această clasă să o întoarcem la grădiniță, pentru că elevii vor fi în clasa I și vor termina ciclul primar la școala la care au început clasa pregătitoare. Dar pentru cei care vin din spate, vrem să luăm decizia cea mai potrivită și foarte multe puncte de vedere se exprimă în sensul rămânerii la grădiniță.

Clasa pregătitoare era gândită, din punct de vedere al procesului formativ, ca o perioadă în care copilul asimilează cunoaștere prin joc. Dar în majoritatea școlilor nu există spații amenajate pentru joc. Și atunci despre ce vorbim? Ar fi fost absolut necesar un studiu, să știm cum răspunde infrastructura și dacă avem și cadre didactice pregătite pentru categoria de vârstă a acestor copii”, a declarat Ecaterina Andronescu.

Cât despre o concluzie, dacă de anul viitor copiii de 6 ani vor învăța la grădiniță sau la școală, ministrul a explicat că o decizie se va lua după o analiză: „Răspunsul îl vom da la mijlocul anului școlar, după o analiză, dar probabilitatea maximă este de a rămâne la grădiniță”.

Vedeți AICI ce părere au directorii școlilor din Alba Iulia despre introducerea clasei pregătitoare în ciclul primar.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax