Connect with us
Publicitate

ACTUALITATE

VIDEO Comunicat Radu Tuhuț: PSD, un partener de nădejde pentru fermieri. Nu lăsăm să moară viața de la țară

Publicat

În cadrul declarației politice din această săptămână am abordat, în Parlamentul României, o temă de importanță strategică pentru țara noastră – dezvoltarea agriculturii și sprijinirea satului tradițional. M-am adresat colegilor parlamentari, românilor și tuturor fermierilor. Am subliniat importanța continuării angajamentului pentru sprijinirea fermierilor, industriei alimentare și a comunităților rurale.

România este obligată în contextul crizelor actuale, atât energetice cât şi economice, să îşi sprijine producţia internă de alimente şi servicii, astfel încât să evite falimentul comunităţilor rurale.

Parteneriatul social între Partidul Social Democrat şi fermieri sau procesatorii din industria alimentară continuă şi va continua de fiecare dată când PSD va guverna, pentru că susţinerea fermelor româneşti şi a unităţilor de producţie şi procesare alimentară din mediul rural înseamnă nu doar dezvoltare economică în ansamblu şi crearea de locuri de muncă în mediul rural, ci mai ales salvarea satului românesc şi a comunităţilor rurale.

În acest context, Partidul Social Democrat, prin Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a lansat noi măsuri şi programe de sprijin pentru producţia românească, fermieri şi industria alimentară. Trebuie să repetăm acest mesaj pentru a înţelege importanţa acestor programe care vin atât în întâmpinarea cetăţenilor, cât şi a întreprinderilor mici şi mijlocii româneşti.

De asemenea, este responsabilitatea noastră să vorbim despre ele cu fiecare ocazie pentru a le face cunoscute în rândul oamenilor interesați. O parte dintre programe stimulează cultivarea de legume și sunt extrem de importante pentru oamenii din mediul rural. Alte măsuri vizează asigurarea securităţii alimentare şi reducerea importurilor anumitor alimente.

Printre acestea aş dori să amintesc programul Rural Invest, cu o valoare de 2,5 miliarde de lei, de care vor beneficia aproximativ 4.000 de proiecte de piscicultură şi acvacultură.

Agro IMM Invest este, de asemenea, un program vital pentru relansarea activităţii economice a fermierilor, iar bugetul acordat pentru anul acesta este de 5 miliarde de lei de la 1 miliard, cât a fost în 2021.

În acelaşi timp, a fost relansat programul „Tomata”, celebrul program PSD care a dat roade în precedenta guvernare social-democrată. Doar pentru anul 2022 bugetul alocat este de 225 milioane de euro, câte 4000 de euro pentru fiecare beneficiar care produce tomate şi câte 1.000 euro pentru producătorii de castraveţi, fasole, ardei, salată, spanac sau ceapă verde. Datorită acestui program, în acest an, nu vom mai vedea știri care prezintă fermieri ce aruncă tone de legume la gropile de gunoi.

De asemenea, continuă şi programul de susţinere a usturoiului românesc, continuă şi subvenţionarea preţului motorinei, iar în decursul acestui an PSD va lansa un nou program de susţinere pentru producătorii de cartofi româneşti şi struguri de masă.

Partidul Social Democrat înţelege pe deplin necesităţile fermierilor, a fost, este şi va rămâne un partener de nădejde pentru fiecare fermier în parte!

Nu lăsăm să moară viaţa de la ţară!

Cu respect pentru locuitorii județului Alba,

Deputat PSD,

Radu Marcel Tuhuț

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

2 Comentarii

2 Comentarii

  1. dffd

    joi, 10.02.2022 at 10:43

    Fereasca Dumnezeu…omul asta despre ce vorbeste???
    1000 euro pe producator si rezolva problema, despre ce dracu vorbim??
    Problema mare e desfacerea pentru ca voi nu sunteti capabili sa ajutati la desfacere.
    Ce dracu e atat de greu de inteles????
    Producatorul vinde cu 1 leu kg si pana ajunge la consumator pretul e 5 lei.
    E greu de inteles ?????
    Domnule DREPUTAT lasa prosteala ca nu suntem retardati.

  2. Gelu Stoian

    joi, 10.02.2022 at 14:14

    Tutut-lule ” draga ” : Nu Lasa ” viata de la tara sa moara ” !!!!! Crezi ca Taranii VOR fi UN Izvor, La Alegerile Parlamentare din Anul 2024 , De Unde SA Bea PSD-ul Voturi-LE ????????? Speranta ( VIS de Februarie, SARLTAN-ule Radu Marcel !!!!! ) = Si EI s-au Prins de SMECHERIA PSD-ului : Promite ” Marea cu Sarea „, Riuri PLINE cu Lapte si Miere, Doar doar vor avea Mai MULTI Sparlamentari, decat la recentele Alegeri Parlamentare, din 2019, de Mos Nicolae !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax