Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Copiii și profesorii din Alba, plecați în excursie în Italia, au ajuns în țară. Medic, la Vama Borș: Nu prezintă simptome

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDE1Q0gsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Autocarul ce îi transportă pe elevii și profesorii din Alba care s-au întors de urgență în țară dintr-o excursie în Italia a ajuns în Vama Borș duminică, în jurul orei 19.30. Toți cei din autocar au trecut printr-un filtru medical, fiind consultați de către medici îmbrăcați în costume speciale. 

Potrivit medicilor, cei aflați în autocar nu prezintă simptome. „Nu este niciun simptom. Nu au tuse, nu au tulburări de deglutiție, nu au nici tulburări de respirație. Doresc să ajungă cât mai repede acasă”, a declarat unul dintre medici.

Citește și UPDATE: Autocar cu elevi din Alba, așteptat la frontieră. Copiii se întorc din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus

Potrivit eBihoreanul.ro autocarul a intrat în punctul de trecere a frontierei în jurul orei 19.30, la bordul acestuia urcând o doctoriță din cadrul DSP Bihor, costumată special, care i-a evaluat pe călători.

Este vorba 44 de elevi și șase cadre didactice din Alba Iulia, plus doi șoferi din Bihor, de la firma BMV Tour, care a și asigurat transportul, și care au susținut că se simt bine.

„Nu există niciun simptom. Nu au tuse, nu au tulburări de deglutiție, nu au nici tulburări de respirație. Doresc să ajungă cât mai repede acasă”, a declarat, jurnaliștilor prezenți, Ariela Florian, medic epidemiolog la Direcția de Sănătate Publică Bihor.

Verificarea pasagerilor din autocarul venit din Italia a durat circa o oră, timp în care polițiștii de frontieră au verificat documentele, iar doctorița Florian le-a aplicat chestionare privind starea de sănătate, prin care fiecare pasager ar trebui să spună și exact traseul pe care l-a urmat, respectiv starea de sănătate.

Potrivit proprietarului firmei de transport BMV Tours, Mădălin Bura, încă un autocar cu adulți din Oradea, care vin tot din Italia, urmează să sosească în țară prin Vama Borș, în această noapte, în jurul orei 5.00.

Bura s-a arătat nemulțumit de felul în care autoritățile românești au gestionat această situație. Acesta a declarat jurnaliștilor că șoferii angajați la firma sa au fost sunați continuu în timpul zilei de duminică, de diverși reprezentanți din București, care le-au cerut șoferilor să nu oprească nicăieri. Și să vină direct acasă.

„Să vii 12 ore cu copii fără mâncare, fără apă, fără să ai voie să oprești la toaletă, nu mi se pare normal”, a spus acesta.

Elevii au plecat în excursie joi, 20 februarie, cu un autocar, din Oradea. Vineri au ajuns la Padova, iar apoi au continuat traseul spre Verona. Seara au fost cazați într-un hotel, în Lido di Jesolo.

Duminică dimineața, aceștia au pornit de urgență spre România. Nu au avut voie să oprească pe traseu, nici măcar pentru a merge la toaletă.

Prefectul de Alba, Nicolae Albu, a declarat duminică seara, pentru Alba24, că elevii și profesorii care vor sosi din Italia vor fi în carantină la domiciliu. Acesta nu a putut preciza dacă și părinții copiilor vor fi ținuți în carantină, însă a explicat că o astfel de decizie o poate lua Direcția de Sănătate Publică.  

Citește și VIDEO Prefectul de Alba: Carantină la domiciliu pentru elevii care se întorc din Italia. DSP decide dacă se aplică și părinților

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax