Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO Prefectul de Alba: Carantină la domiciliu pentru elevii care se întorc din Italia. DSP decide dacă se aplică și părinților

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDE1QzAsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Prefectul de Alba, Nicolae Albu a declarat duminică seara, pentru Alba24, că elevii și profesorii de la Liceul „Regina Maria” din Alba Iulia, care vor sosi din Italia, vor fi în carantină la domiciliu. Acesta nu a putut preciza dacă și părinții copiilor vor fi ținuți în carantină, însă a explicat că o astfel de decizie o pot lua Direcția de Sănătate Publică. 

„Copiii care se întorc din Italia urmează să intre în țară în aproximativ o oră și jumătate. Noi, după ce am avut astăzi la ora 10:00 Comitetul pentru Situații de Urgență, ne-am întâlnit pentru Codul Portocaliu și Codul Roșu de vijelie, de vânt, dar am discutat și problema copiilor plecați în excursie.

Vezi și VIDEO Copiii și profesorii din Alba, plecați în excursie în Italia, au ajuns în țară. Medic, la vama Borș: Nu prezintă simptome

Am avut discuții cu Ministerul Sănătății și cu colegii de la DSP și am identificat locații în caz că este nevoie de carantină, urmând să stabilească medicii la intrarea în țară dacă este nevoie de carantină la domiciliu sau să stabilim noi o locație pentru carantină.

Citește și UPDATE: Autocar cu elevi din Alba, așteptat la frontieră. Copiii se întorc din Italia, dintr-o zonă afectată de coronavirus

(…) Este bine și pentru noi și pentru copii și pentru părinți, pentru că, să fim sincer, cea mai bună variantă e să meargă acasă. Vor fi însoțiți până când ajung în Alba. La vamă vor fi verificați de DSP. Medicii de la DSP Alba îi vor verifica în autocar, înainte să coboare”, a explicat prefectul.

Nicolae Albu a declarat că măsura s-ar putea aplica și în cazul părinților. Potrivit acestuia, cei care stabilesc asta sunt medicii de la DSP.

„Dacă mai este nevoie pentru viitor, sperăm să nu fie cazul, noi am identificat câteva spații. (….) Am avut o discuție cu doamna director de la Direcția pentru Tineret și Sport pe tabere și vrem să fim pregătiți în caz că este nevoie. Noi trebuie să găsim soluțiile cele mai bune, să fie și condițiile de cazare și să fie avizat și de DSP, pentru că dânșii decid dacă se poate într-un loc sau nu se poate. Noi știind că e posibil să fie carantină ne-am gândit să le găsim un spațiu cât mai bun (…)

Noi am vorbit cu dascălii de pe mașină, moralul lor este bun, nu au nicio simptomă, nu sunt agitați sau speriați. Încercăm să nu-i agităm mai tare”, a declarat prefectul Nicolae Albu.

Citește și DSP Alba: ”În județ nu există niciun caz și nicio suspiciune cu privire la prezența coronavirus”

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

5 Comentarii

5 Comentarii

  1. Iubisi Florin

    duminică, 23.02.2020 at 19:47

    Și uite așa intrăm în UE ! Au și ei ,o sa avem și noi !

  2. Coco

    duminică, 23.02.2020 at 20:51

    La Liceul de Arte sunt copiii, ca ati uitat sa specificati misterul….asa pentru cititori

  3. dolfi

    luni, 24.02.2020 at 08:35

    carantina la domiciliu? Bine incompetentilor!!! Sa vedem cum gestionati blocuri intregi cu coronavirus!!!
    Italia a descoperit prima data virusul la ei in tara in 31 ianuarie.. 2 chinezi! A durat aproximativ o luna sa se declanseze focarele, fapt care a dus la inchiderea oraselor!!!

    Cat de incompenteti sunteti si voi profesorii sa nu verificati situatia, cand se aude peste tot ca acest virus este deja in europa, chiar in Italia? Cat de incompetenti !?

    Nu e de gluma cu Coronavirusul asta….

    Dar asta e Romania, plina de incompetenti si politruci si analfabeti functionali…

  4. Pamfil

    luni, 24.02.2020 at 09:49

    @dolfi
    Domnii profesori au trebuit sa bifeze „egzcursia” cu elevii la mama draq ca sa le arate niste bolovani… Ei stiu sa predea mecanic, dupa „programa”. In rest, nu-i intereseaza nimic.
    Da, in Europa se stia de virus inca de prin ianuarie. A aparut la stiri de cel putin 2 saptamani ca si in Italia s-a descoperit acest virus.
    Cand eram eu elev, si mergeam cu „tovarasii profesori” in excursii, oamenii aia se informau despre absoult TOT, pana si cat de calda e apa (daca mergeam la mare spre ex.). Se informau si pe parcursul calatoriei daca sunt schimbari astfel ca daca era vreun loc de vizitat indisponibil stiam din timp.
    In plina epidemie de coronavirus-2019 se gasesc niste unii sa faca excursii exact intr-o tara cu virus confirmat.

  5. gud

    luni, 24.02.2020 at 20:18

    Totuși discutam de un virus extrem de contagios… Cum e carantina aia la domiciliu?
    Poate sunt eu mai prost și nu gândesc.
    Poate nu înțeleg termenul de carantina sau domiciliu….
    În tara asta doar aia mai „proști” răspund pentru deciziile luate în rest…nimic.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax