Connect with us
Publicitate

EVENIMENT

VIDEO: Cum a murit unchiul primarului din Alba Iulia, Gabriel Pleșa, în al Doilea Război Mondial. Povestea, spusă chiar de el

Publicat


Preluare video. Folositi acest cod pentru a afisa video-ul de mai sus pe siteul dvs.

<p><script type="pmdelayedscript" src="https://video.onnetwork.tv/embed.php?sid=MWZILDF2RnYsMA==" data-perfmatters-type="text/javascript" data-cfasync="false" data-no-optimize="1" data-no-defer="1" data-no-minify="1"> </script></p>


Cu ocazia pregătirii cadourilor de Paște la Alba Iulia, cadouri care vor ajunge la veteranii de război din România, primarul municipiului, Gabriel Pleșa, a relatat reporterului alba24.ro, o poveste tragică despre moartea unchiului său pe front. 

Vizibil emoționat, Gabriel Pleșa a declarat că pregătește pachetele în onoarea și memoria unchiului său. 

Aurel Pleșa, fratele mai mare al tatălui primarului Pleșa, a decedat pe Frontul de Răsărit al Celui de al Doilea Război Mondial. Acesta era elev militar la Școala Militară de Ofițieri Vânători de Munte și s-a înscris voluntar ca soldat, deoarece nu a fost înrolat în armată.

Pe front, din cauza unei erori de artilerie, Aurel Pleșa a fost lovit de un obuz și și-a pierdut ambele picioare și o mână. Rănit grav l-a rugat pe locotentent să îl împuște, dar acesta a refuzat. Cu ultimele puteri, tânârul soldat s-a târât până la un pistol și s-a sinucis, a spus primarul Gabriel Pleșa.

Povestea tragică de pe front, a fost povestită bunicii primarului Pleșa, de un camarad de război care s-a întors de pe front.

Unchiul primarului Pleșa avea doar 23 de ani.

CITEȘTE ȘI: LIVE-VIDEO Cadouri de Paște pentru veteranii de război din Alba și alte județe, pregătite de MApN la Sala Unirii din Alba Iulia

Reamintim că luni, 26 aprilie, în Sala Unirii din Alba Iulia, au fost pregătite primele cadouri care vor fi înmânate veteranilor de război, cu ocazia celebrării Zilei Veteranilor de Război – sărbătorită în data de 29 aprilie.

Ministerul Apărării Naționale va trimite fiecărui veteran de război un drapel tricolor și un coș cu produse tradiționale de Paște.

Primul cadou a fost înmânat veteranului de război Laurean Deac, din Ohaba, care a împlinit în acest an, pe 14 februarie, vârsta de 99 de ani. Sublocotentul în rezervă Laurean Deac a luptat pe frontul din Rusia, ţară în care a stat apoi prizonier timp de patru ani.

Urmăriți Alba24.ro și pe Google News

Comentează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *







Dacă ți-a plăcut articolul:


ȘTIREA TA - trimite foto/video la Alba24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate



Parteneri: Romania24.ro, Cluj24.ro, Ardeal24,ro, Botosani24.ro. Copyright © 2022 Alba24.ro powered by Independent Media & More. Alba24.ro folosește fluxurile de știri ale agențiilor Agerpres și Mediafax